Sådan ser indmaden i Playstation 4 ud

Æraen med Cell-processorer i Sonys spillemaskine Playstation er slut. I stedet er Sony nu med lanceringen af Playstation 4 skiftet til helt normale x86-processorer, som man også finder i Mac- og Windows-computere – og i ærkekonkurrenten Xbox One. Mere præcist en Jaguar-processor fra AMD med otte kerner, som er bygget sammen med en Radeon-grafikchip. Der er 1.152 kerner til grafikberegningerne.

På softwaresiden kører Playstation 4 på styresystemet Orbis OS, der skulle være baseret på open-source-systemet FreeBSD, som Version2-blogger Poul-Henning Kamp er med til at udvikle. Der er dog ingen tegn på, at man kan omdanne en Playstation 4 til en kraftig FreeBSD-maskine.

Læs også: PlayStation 4 kører open source-styresystemet FreeBSD

Playstation 4 kom på gaden i dag, og hos iFixit.com tog det ikke mange sekunder, før en maskine var indkøbt og skilt ad. Her kan du se lidt af indmaden:


Foto: iFixit.com

Harddisken i Playstation 4, en helt standard 2,5-tommer 500 gigabyte 5400 RPM-model, kan skiftes ud ganske let. Man skal blot fjerne en enkelt skrue, konstaterer iFixit, samt finde en ny harddisk, som har plads til mindst 160 gigabyte, og som ikke er over 9,5 millimeter tyk. Til gengæld kan man ikke tilslutte eksterne harddiske via USB til Playstation 4.


Foto: iFixit.com

Der er otte gigabyte RAM i alt – fire gigabyte på hver side af printkortet (markeret med orange). CPU og grafikchip er bygget sammen i en såkaldt APU fra AMD (rød markering).


Foto: iFixit.com

Processoren afleder varmen til denne solide radiator (heat sink), som sammen med en blæser sørger for, at maskinen ikke overopheder. Målet har været at få mindre larm fra køling end i Playstation 3.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>