Sådan vil ERP-giganten SAP forsvare sin bastion

Computerworld har sat gang i en interview-serie, hvor vi både taler med CIO’er og leverandører om ERP-systemernes rolle i dag og i fremtiden.

Baggrunden er, at en IDC-analyse for nylig konkluderede, at mange it-chefer vil prioritere opgradering og modernisering af ERP højt i de kommende 12-18 måneder, blandt andet fordi tiden er løbet fra de støvede systemer.

Samtidig har PA Consulting interviewet 40 virksomheder i en række europæiske lande, herunder Danmark, og de peger blandt andet på, at ERP-systemerne ikke altid er gode nok til at understøtte en verden med høje krav til agilitet og fleksibilitet.

“Vi bruger omkring 15 procent af vores omsætning på research & development – som i reelle tal svarer til 2,2-2,3 milliarder euro om året”

Tidligere kronprins i Oracle Charles Phillips, der nu er administrerende direktør hos ERP-leverandøren Infor, sagde tidligere på ugen til Computerworld, at folk tørster efter den ERP-innovation, der “ikke har fundet sted i årevis.”

SAP: Her er vores strategi
Hos verdens største ERP-leverandør, tyske SAP, der har en global ERP-markedsandel på omkring 25 procent ifølge Gartner, er den slags rapporter og udtalelser dog ikke med til at ryste koncernen med omkring 64.000 ansatte og en årsomsætning på 121 milliarder kroner.

“Vi bruger omkring 15 procent af vores omsætning på research & development – som i reelle tal svarer til 2,2-2,3 milliarder euro om året. Vi putter rigtig mange penge i vores R&D,” siger SAP’s danske landechef, Jørn Jacobsen.

Han har tidligere været salgsdirektør i den danske del af Oracle og administrerende direktør i BEA Systems Danmark.

“SAP har et meget tæt samarbejde med mange af vores kunder – og laver også en del af vores innovation sammen med kunder. Det vil vi fortsætte med at differentiere os på.”

Vigtigt med forskellige industrier
Jørn Jacobsen tilføjer, at SAP også har en fordel i kraft af det globale setup, koncernen har, og samtidig slår han et slag for, at ERP-løsninger ikke skal være ens fra virksomhed til virksomhed – eller måske snarere fra industri til industri.

“Hvis du kigger på SAP’s DNA, så er en af de ting, vi har været gode til – og en af grundene til, at vi er markedsledende – at vi har haft et kontinuerligt fokus på industrier. Vi understøtter en 24-25 industrier i dag, hvor vi ikke bare laver core ERP, men også går ud og siger: Hvad er specifikt for ERP i eksempelvis retail?”

“Hele den udvikling er der sket rigtig store fremskridt med inden for de seneste 5-10 år. Løsningerne er blevet dybere og bredere,” siger SAP-landechefen.

Fortsættes …

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>