SAP-direktør: Derfor skal du vælge en cloud-løsning

Franck Cohen SAP

Franck Cohen er en indflydelsesrig mand. Både i kraft af en titel som SAP-præsident for Europa, Mellemøsten og Afrika  – og ved at stå i spidsen for en stor del af et firma, som ifølge SAP selv bruger 2,2 milliarder euro om året alene på forskning og udvikling.

Så når SAP og Franck Cohen er parat til at svare på spørgsmål om tendenser, teknologier og fremtidens SAP-kvalifikationer, giver det mening at lytte.

Computerworld satte sig derfor ned over for Franck Cohen med en række spørgsmål om NSA og overvågningens betydning for SAP, om arbejdet med etablering af en europæisk cloud-standard, hvordan man it-mæssigt håndterer den stigende kompleksitet i forretningen og hvilke kvalifikationer SAP-chefen i dag leder efter hos sine folk.

Der har været meget debat om overvågning og regulativer, specielt i Europa. Har SAP kunnet mærke det på forretningen?

“Overraskende nok har der været meget få kunder, som reagerede på NSA og overvågnings-emnet. Det har nok haft et større impact på regeringsniveau end på virksomhedsniveau.”

“Vi [SAP, red.] er til gengæld med i en EU-komité, der kommer med et whitepaper om cloud services med hensyn til standard og data privacy. Det er vigtigt at arbejde på, for vi må indse, at der ikke er regler i EU for fælles beskyttelse. Der mangler en standard.”

“Opgaven er, at vi må skabe et fælles marked med 28 lande i Europa for at få løftet cloud services på tværs af landegrænserne. De nuværende europæiske regler er fra 1995.”

Her er Europa bagud
“Og Europa er bagud: I evner, i erfaringer og i antallet af datacentre. Derfor skal vi skabe et alternativ til USA eller low-cost lande som Kina, Indien eller Filippinerne.”

“Udfordringen på globalt plan er til gengæld, at der ikke er nogle regler. Det har folk til gengæld nok indset efter NSA-balladen. Jeg tror til gengæld ikke, at debatten om overvågning vil stoppe cloud services. Derimod tror jeg hurtigt, at NSA-delen vil blive glemt.”

Når du taler med kunder og firmaer i dag, hvad er så deres bekymringer, når det ikke er overvågning?

“Det er, hvordan systemerne i dag snakker sammen. Hvis du kigger på et system fra et mellemstort firma for 5 år siden, så var det nemmere.”

“I dag har firmaer dele af deres systemer i skyen, noget er lokalt og noget er mobilt. Og de systemer skal dele informationer. Så hele konceptet om interoperationalitet er centralt, specielt når vi taler om real time data.”

Er udfordringen med interoperationalitet et spørgsmål om at have de rette kvalifikationer eller den rette software?

“Det er begge dele. Og outsourcing er løsningen, så man kan tage det og sige: Fix det for mig.”

“Det er jo svaret på, hvorfor folk køber cloud-løsninger. Fordi verden er kompleks, og de siger: Jeg skal ikke håndtere kompleksiteten.”

“Den gode nyhed er at det er nemt at bruge, men det kommer med en højere pris: Simplicity has a cost.”

“Små firmaer må droppe deres selvstændighed på det her område og få hjælp”

Nødvendigt at finde partnere
“Jeg er overbevist om, at det helt sikkert ikke bliver enklere i fremtiden. Det bliver nødvendigt at arbejde med partnere, som kan håndtere den kompleksitet. Små firmaer må droppe deres selvstændighed på det her område og få hjælp af folk, som ved noget om it-services og deres industri.”

Kan man i den forbindelse sige, at der er brancher, som er særligt udsatte for it-udfordringer for tiden?

“Detailhandlen, telekom-virksomheder og banker. De er mest udsatte for udfordringerne ved big data. For der har du meget data og millioner af kunder. Udfordringen er, at styrer du data, styrer du markedet.”

“Det handler om det rette produkt, den rette pris og den rette timing. Alt det kan folk ofte allerede i dag, men de kan ikke gøre det i real-time. SAP’s Hana-teknologi kan hjælpe folk her.”

Fortsættes …

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>