Sikkerhedsmand: Ny malware-type kan overføres gennem luften

Man skulle tro, at det var løgn, men den er god nok: Et sikkerhedsfirma mener at have opdaget en metode til at overføre malware til en computer gennem luften.

Den nye malware – som sikkerhedsfirmaet har døbt badBIOS – angriber nogle af de fundamentale funktioner i computeren.

Sikkerhedsmanden Dragos Ruiu, der står bag opdagelsen, siger til tech-sitet Ars Technica, at han har tracket badBIOS i de seneste tre år.

Du kan læse hele historien hos Ars Technica her.

Han er imidlertid den endnu eneste sikkerhedsekspert, som hævder, at den luftoverførte malware findes.

Men han er på den anden side ganske anerkendt og står blandt andet bag sikkerhedskonferencerne CanSecWest og PacWest.

Sådan fungerer det
Ifølge sikkerhedsmanden inficerer badBIOS computerens BIOS – altså det lille stykke firmware, der styrer din maskine før styresystemet bootes.

Efter inficeringen vil badBIOS ifølge Dragos Ruiu begynde at installere farlig kode i selve styresystemet.

Ifølge sikkerhedsmanden er badBIOS angiveligt i stand til at modstå forsøg på sletning – selv hvis BIOS-firmware reinstalleres.

Ligeledes er der tale om en platform-uafhængig malware, som dermed kan fungere og inficere computere, der kører på en række forskellige styresystemer.

Disse inkluderer Windows, OS X, Linux og BSD, oplyser Dragos Ruiu.

Malwaren kan installeres via luften. Det sker ifølge sikkerhedsmanden ved hjælp af højfrekvente signaler, som computerens mikrofon opfanger.

Dragos Ruiu mener, at badBIOS er frontløberen i en hel serie af lignende næsten skjulte malware-typer, som kan ramme selv computere, der aldrig kobles på nettet.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>