Slut med iPhones til Tysklands top-politikere

Midt i forhandlingerne, der skal danne grundlag for den næste tyske regering, er politikerne fra de to største partier, CDU og SPD, blevet enige om en ting: Fremover skal alle mobiltelefoner i regeringen i udgangspunktet være krypteret for at undgå potentiel overvågning. Det skriver DR.

Aftalen, der blev anset som en hastesag, kommer som reaktion på verserende overvågningsskandale i Tyskland. Her kom det frem, at den tyske kansler Angela Merkels telefon angiveligt er blevet aflyttet af den amerikanske efterretningstjeneste NSA siden 2002 – en aflytning, der tilmed skulle være foregået på tysk jord i Berlin.

Den amerikanske regering afviser, at aflytningen finder sted i dag, men har ikke benægtet, at den tidligere har fundet sted.

Kravet om kryptering betyder, at det ikke længere er muligt for politikerne at bruge Apples iPhones, da den godkendte krypteringssoftware fra det tyske informationssikkerhedsagentur (BSI) ikke er kompatibel med de telefoner. Derfor går der ikke længe, før telefonerne forsvinder fra gangene i det tyske parlament.

Læs også: Helle Thorning forsvarer NSA’s digitale spionage

Statsminister Helle Thorning-Schmidt har til sammenligning tidligere udtalt, at hun ikker ser nogen problemer i NSA’s overvågning.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>