Syv tegn på, at du snart bliver fyret

Mange chefer har svært ved at få det sagt, hvis de er utilfredse med dig, så i stedet for at tage en kammeratlig samtale eller give en formel advarsel, forsøger de sig med en række mere eller mindre elegante signaler, som skal få dig til selv at gå.

Det mener cand.merc., MS, Claus Hellmann, som på sin blog lister syv advarselstegn, der afslører, at du står højt på chefens prikkeliste. Har du oplevet blot et par stykker af disse indirekte hentydninger, opfordrer han dig til straks at søge væk.

Er det tid til arbejdsmæssig luftforandring? Se mulighederne på Jobfinder.

Ansvar og opgaver forsvinder
Dit arbejdsområde bliver undermineret, fordi chefen fjerner ansvar og opgaver – uden at forklare hvorfor. Du har pludselig færre opgaver, som måske også er mere ensformige og kedelige. Endnu værre er det, hvis der bliver ansat en ny medarbejder, som skal varetage dine gamle opgaver.

Flytning fra kolleger
Du flyttes væk fra tidligere kolleger, og bliver ikke inviteret med til møder, som de deltager i. Skulle du en enkelt gang være med, bliver der ikke lyttet til dig, hvis du da overhovedet får taletid.

Informationsstrømmen går uden om dig
Du modtager ikke information om, hvad der skal ske fremover og kommer derfor til at virke dum og uvidende, blandet andet fordi du uundgåeligt kommer til at begå fejl eller agere langsomt. Heller ikke de uformelle nyheder, der kommer via jungletrommerne, når dig. Du glider ud af de daglige samtaler med kollegerne.

Læs også: Hvad er den hyppigste fyringsgrund?

En gevaldig bommert ignoreres
Du har begået en stor bommert. Du ved det selv, din chef ved og dine kolleger ved det, men ingen siger noget. I stedet går du alene og plejer dine sår efter katastrofen.

MUS-samtale uden indhold
Den årlige MUS-samtale med din chef er fuldstændig indholdsløs. Der er hverken ros eller ris – kun en gang snik-snak.

Har du brug for et råd til at komme videre i karrieren? Spørg Jobfinders karriererpanel.

Chefen holder afstand
Din personlige kontakt med chefen mindskes, og du får enten din viden fra e-mails eller fra dine kolleger. Sender du selv en e-mail til chefen, besvarer han den ofte slet ikke.

De sociale cirkler lukker
Du bliver holdt uden for de uformelle sammenkomster, som chefen tager initiativ til. Der kommer simpelthen ikke en invitation.

Læs også: Sådan kommer du over en fyring

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>