Telenor: Din 3 år gamle router er forældet

Ud med stikket. Tæl langsomt til 10. I med stikket igen. En nulstilling af routeren for at få filmen fra Netflix eller tv-serien fra DR til at streame i høj opløsning, samtidig med at der i den anden ende af huset spilles Guild Wars 2. Flere enheder i de danske hjem er afhængige af det trådløse netværk, og derfor er det måske på tide at skifte router.

Det mener i hvert fald teleselskabet Telenor, som har fået foretaget en undersøgelse blandt danskerne om deres bredbåndsroutere.

Ifølge undersøgelsen har 41 procent af danskerne en router, som er mindst tre år gammel. Samtidig har 64 procent af danskerne med trådløst bredbånd inden for det sidste år købt ny hardware, som skal kobles på det trådløse netværk.

Dertil kommer udbredelsen af flere streaming-tjenester og andet internetindhold, så flere enheder i hjemmet lægger beslag på en større del af den tilgængelige båndbredde.

Læs også: Ny wifi-standard med gigabit-hastighed er en gave til it-chefen

Hvis man oplever problemer med at få det maksimale ud af sin bredbåndsforbindelse, kan det derfor skyldes en gammel router, lyder det fra Telenor.

»Det er jo pudsigt, at man næsten skifter mobiltelefon, som vi andre skifter underbukser, men ikke tænker på routeren, selvom det er den, der får det hele til at spille. Faktisk går udviklingen inden for routere lige så hurtigt som inden for smartphones. Det kan mærkes på både forbindelsen og dækningen,« udtaler direktør Mikkel Torsting fra Telenor Privat ifølge en pressemeddelelse.

Selvom den nyeste 802.11ac-standard endnu ikke er specielt udbredt blandt især tablets og smartphones, så er der også sket udvikling på antenner til forgængeren 802.11n, som giver mulighed for flere enheder på samme opkoblingspunkt.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>