Telenor skal levere telefoni og bredbånd til staten

Telenor skal de næste tre år levere mobil-, fastnettelefoni og mobilt bredbånd til staten. Det danske teleselskab har nemlig vundet statens telefoniudbud, hvilket igen gør dem til den primære leverandør af telefoni til staten. Aftalen, der som noget nyt også omfatter levering af medarbejderbredbånd til 10.000 statsansatte, kan desuden forlænges med op til et år.

”Vi er selvfølgelig stolte af, at staten vælger at fortsætte med Telenor, samtidig er staten den største telefonikunde i Danmark, så aftalen er naturligvis af stor betydning for os,” udtaler erhvervsdirektør Lars Thomsen fra Telenor i en pressemeddelelse.


Lars Thomsen fra Telenor

”Telenor har mange års erfaring med at rådgive om hvordan man opnår en mobil hverdag, hvor man kan arbejde effektivt – uanset tid og sted. Hver tredje danske virksomhed har i dag en ren mobilløsning, og det betyder, at vi ved, hvad man efterspørger og har brug for. Telefoni åbner store muligheder for at gøre medarbejderne mere mobile og effektive og samtidig reducere omkostninger. Dermed er aftalen en vigtig hjørnesten i statens digitaliseringsplan,” siger han.

Udbudsaftalen kommer samtidig med, at Telenor er i gang med at udbygge sit 3G-netværk i de ydre regioner af landet. Udbygningen er blandt andet sat i værk i Nord-, Midt- og Vestjylland samt på Bornholm, Lolland, Møn og Sydsjælland. Telenor forventer at have sat 1.500 nye 3G-master op, når opgraderingen af mobilnetværket står færdigt.

Staten vælger Telenor igen

Telenor – 22. november 2013

Telenor vinder statens telefoniudbud og bliver dermed eneleverandør af mobil- og fastnettelefoni samt mobilt bredbånd. Aftalen giver staten tid og overskud til dét, der er vigtigst, nemlig servicering af borgerne.

Med aftalen bliver Telenor igen den primære totalleverandør af tele- og it-ydelser til det offentlige Danmark de kommende tre år med mulighed for forlængelse i et år. Aftalen udvides oven i købet, så Telenor fremover skal levere mobilt bredbånd til 10.000 ansatte i staten.

”Vi er selvfølgelig stolte af, at staten vælger at fortsætte med Telenor, samtidig er staten den største telefonikunde i Danmark, så aftalen er naturligvis af stor betydning for os,” siger erhvervsdirektør Lars Thomsen og fortsætter:

”Telenor har mange års erfaring med at rådgive om hvordan man opnår en mobil hverdag, hvor man kan arbejde effektivt – uanset tid og sted. Hver tredje danske virksomhed har i dag en ren mobilløsning, og det betyder, at vi ved, hvad man efterspørger og har brug for. Telefoni åbner store muligheder for at gøre medarbejderne mere mobile og effektive og samtidig reducere omkostninger. Dermed er aftalen en vigtig hjørnesten i statens digitaliseringsplan.”

Staten på Danmarks stærkeste netværk
Telenors stærke netværk understøtter aftalen med staten. Selskabet er fuld gang med at styrke 3G-netværket markant, og det har allerede skabt langt bedre mobildækning i Nordjylland, i store dele af Midt- og Vestjylland, på Bornholm, Lolland, Møn og Sydsjælland.

”Den forbedrede mobildækning kommer til resten af Danmark de kommende måneder. Når 3G-opgraderingen er gennemført over hele Danmark, vil Telenor have 3.900 3G-master mod 2.400, da 3G-opgraderingen gik i gang. Telenor åbnede allerede i marts for Danmarks bedste 4G-netværk. 2013 vil dermed gå over i historien som det år med de største forbedringer af mobilnetværket nogensinde, så staten får virkelig fart på radiobølgerne,” siger Lars Thomsen.

Kontaktinformation
Peter Glüsing
Pressechef, Telenor
Tlf: 60 50 63 10
E-mail: pgu@telenor.dk

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>