Tidligere ansatte kritiserer Google: Ikke noget drømmejob

Google er tidligere blevet udråbt til verdens mest attraktive arbejdsplads, og virksomheden er kendt for at servicere sine medarbejdere på et højt plan. 

De kan tage deres hunde med på arbejde, og der er indendørs legepladser for voksne, hvor kolleger kan slappe af, spille computerspil eller æde løs af gratis slik.

Og nå ja, så er der lige lønnen, som for flere medarbejdere er i millionklassen.

I 2008 blev Google kåret som den bedste arbejdsplads i USA, og i den forbindelse udtalte en medarbejder til tv-stationen NBC: “Jeg har det faktisk sjovere her end med min egen familie.”

Men billedet af Google som den perfekte arbejdsplads krakelerer en smule, hvis en debattråd på Quora nærlæses.

Vader i attraktive ansøgere
Her skriver en del tidligere ansatte om at arbejde for Google, og de er langt fra alle begejstrede for søgegiganten.

Noget af kritikken går på, at Google er en så attraktiv arbejdsplads, at søgegiganten vader i ekstremt velkvalificerede ansøgere til selv de mest ordinære job.

Derfor sidder studerende fra nogle af de bedste uddannelsesinstitutioner i USA hos Google og foretager ‘kedelige’ rutineopgaver som manuelt at slette indhold fra YouTube, der overskrider videosidens retningslinjer.

Ikke udfordrende nok
En tidligere Google-medarbejder roser sine chefer for at være uovertrufne og trods succes i sin jobfunktion valgte vedkommende alligevel at stoppe efter syv gode år.

Det var ganske enkelt ikke udfordrende nok.

Flere bakker op omkring den holding, og en anden skriver i debattråden:

“Jeg arbejdede for Google i tre år, og det var svært at gå, men der var en afgørende faktor, som hjalp mig med at tage beslutningen. Den indflydelse, jeg nogensinde ville få på virksomheden som et individ, var minimal. Som i mange af de andre svar herunder, er Google en utrolig maskine, der trykker penge takket være AdWords. Medmindre du en utrolig talentfuld ingeniør, som får lov at skabe noget nyt, er risikoen stor for, at du bare er den mand/kvinde med oliekanden, som smører tandhjulene i maskinen.”

Fortsættes …

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>