Trine Bramsen overvejer forbud mod at bruge TOR

Politiet råber på flere redskaber til at efterforske kriminalitet på internettet. Især brugen af anonymiseringsnetværket TOR er en torn i øjet på chefen for Europols cybercrime-unit Troels Ørting:

»Udviklingen er en stigende brug af TOR blandt kriminelle, og det sætter os altså – ikke fuldstændigt skakmat – men det vanskeliggør politiets arbejde utroligt meget, at man faktisk har en næsten 100 procents mulighed for at kommunikere og distribuere, uden at du kan blive identificeret«, siger Troels Ørting til Politiken.

Læs også: Dansk chef for nyt internationalt cybercrime-center: »Jeg er virkelig stolt, men ydmyg«

Og nu ser det ud til, at politikere fra begge fløje er parate til at komme Europol-chefen til undsætning.

Den konservative Tom Behnke siger til Politiken, at han er lydhør, hvis politiet beder om flere redskaber. Samme melding kommer fra socialdemokraternes retsordfører Trine Bramsen, der om nødvendigt vil se på muligheden for at blokere adgangen til TOR-netværket. Hvis det kommer på tale, vil Danmark komme på linje med lande som Iran, Rusland og Kina, der enten allerede har spærret eller er i gang med blokere adgangen til TOR.

Læs også: Sådan spærrer kineserne for det hemmelige Tor-netværk


Trine Bramsen, socialdemokratisk retsordfører.

»Hvis politiet ser det her som en forhindring for deres arbejde, så er det afgørende, at vi får en politisk drøftelse af, om vi politisk kan stille nogle bedre redskaber til rådighed for dem. Eksempelvis ved at blokere for programmer som TOR«, siger Trine Bramsen til Politiken.

Trine Bramsen, der indtil august var socialdemokraternes it-ordfører, melder sig også klar til at øge overvågningen på internettet i kampen mod kriminalitet i cyberspace.

Læs også: Trine Bramsen færdig som it-ordfører – her er hendes afløser

Hun understreger dog, at der ikke endnu er konkrete forslag på bordet, men nævner også over for avisen, at den eksisterende overvågning i form af teleselskabernes lovbestemte sessionslogning, fremover vil blive anvendt mere

»Jeg har hørt, at nogle af de redskaber, politiet allerede har, eksempelvis med logningsbekendtgørelsen, at det er noget, man forventer at gøre større brug af i de kommende år«, siger Trine Bramsen.

Med til den historie hører dog, at Trine Bramsen tidligere er kommet i uføre med ting, hun har ‘hørt’ om logningsbekendtgørelsen. Tilbage i marts 2013 påstod hun således, at sessionslogningen havde været med til at afsløre mord, vold og børneporno – noget hun dog ikke kunne dokumentere, og som hendes partifælle, justitsminister Morten Bødskov, senere måtte afvise.

Læs også: Socialdemokratisk knibe: Hvem taler sandt om sessionslogning?

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>