Yahoo indfører 2048-bits kryptering overalt for at stoppe NSA’s spionage

NSA lytter med på den interne trafik mellem datacentrene hos giganter som Google og Yahoo, kom det frem i oktober, via et af de utallige dokumenter, som whistlebloweren Edward Snowden har lækket fra NSA.

Læs også: Sådan kan NSA suge data uhindret fra Googles sikre sky

Men i fremtiden bliver det sværere for spiontjenesten at bruge den metode, for it-firmaerne slår igen ved at kryptere deres interne trafik, der tidligere var ukrypteret, fordi den løb i helt lukkede netværk.

Yahoo melder nu ud, at der i løbet af første kvartal 2014 vil blive indført 2048-bits kryptering på trafikken mellem datacentrene. Det skriver Yahoo-topchef Marissa Mayer i et blogindlæg.

Brugerne vil også få mulighed for at kryptere trafikken fra deres maskine til Yahoos servere via SSL og 2048-bit-kryptering, ligesom alle andre udbydere af Yahoos e-mail-tjeneste vil få SSL-kryptering som standard.

Google har allerede meldt ud om lignende tiltag, og har siden 2011 haft SSL-kryptering slået til som standard for Gmail-brugerne. Den tredje store spiller, Microsoft, har omvendt ikke valgt endnu at få krypteret Hotmail-brugernes trafik som standard, men overvejer mulighederne.

Læs også: Google opruster mod NSA-overvågning med øget kryptering

Afsløringen af NSA’s Muscular-program viste, at den amerikanske efterretningstjenste i samarbejde med de britiske kolleger i GCHQ indsamlede enorme mængder intern trafik fra de store it-firmaer ved at lytte med på de private fiberforbindelser, der går mellem datacentrene.

Læs også: Nye beviser bekræfter: NSA har direkte adgang til Googles og Yahoos interne data

Dermed kunne NSA opbygge en kopi af for eksempel Googles databaser med brugerens data. Det var i hvert fald tydeligvis ikke målrettede punktoperationer, for aflytningen af it-firmaernes interne trafik gjorde på et tidspunkt Yahoo til NSA’s største enkeltkilde til indsamlede data.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>