Forskere vil afsløre følelser gemt i animerede GIF’er

Den animerede GIF var forsvundet i næsten ti år efter 1990′ernes klassikere ‘Dancing Baby’ og ‘Under Construction’, men kom senere tilbage i form af små, stumme repeterende filmklip, der i første omgang fangede essensen af en morsom hjemmevideo og senere har udviklet sig til, at man kan se artikelkommentarer, der udelukkende består af en dialog med GIF’er.

Det har fået to studerende ved MIT til at søsætte et projekt, hvor de vil forsøge at afkode budskaberne i GIF’er, der gør det muligt at kommunikere via det særprægede visuelle medie. Det skriver Fast Company Design.

»En GIF siger måske ikke noget med ord, men alligevel ved du omgående, hvad betydningen er. Det er et utroligt vidtfavnende medie, som kan udtrykke alt fra kærestesorg til ‘det her er den bedste burrito, jeg har smagt i mit liv!’« siger ph.d.-studerende Travis Rich fra MIT til Fast Company Design.

Projektet er blevet til en webapplikation kaldet GifGif, hvor man bliver præsenteret for to animerede GIF’er og skal tage stilling til, hvilken af de to der bedst udtrykker en given følelse. For at få brugerne til at blive ved med at bidrage kan man optjene forskellige udmærkelser for sin indsats, sådan som det kendes fra spilplatforme som Xbox Live eller Steam.

For forskerne er det især interessant at se på, om der er visse følelser, der er sværere at identificere i et stumt filmklip, eller om der er kulturelle forskelle på, om man kan afkode en bestemt følelse fra en GIF.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>