Højtuddannede skal sætte skub i dansk erhvervsliv

Akademikerne skal i langt højere grad end i dag gøre sig gældende i den private sektor og dermed skabe stærke, innovative og konkurrencedygtige virksomheder.

Sådan lyser udmeldingen fra Akademikernes (AC), der i dag offentliggør sit indspark til den vækstplan, som regeringen forventes at lancere i løbet af foråret.

Læg dit cv på Jobfinder og bliv synlig for din næste arbejdsgiver.

Oplægget indeholder ikke mindre end 27 konkrete forslag til, hvordan de højtuddannede kan sættes i spil til gavn for erhvervslivet, samfundet og akademikerne selv.

Flere højtuddannede i virksomhederne

Bedre erhvervsservice i kommunerne

Flere højtuddannede iværksættere

Styrket innovation i virksomhederne

Bedre overgang fra uddannelse til arbejdsmarkedet

Mere internationalt udsyn

Et globalt arbejdsmarked for højtuddannede.

I en pressemeddelelse påpeger Finn R. Larsen, formand for Akademikernes, at det ligger akademikerorganisationer på sinde at sætte de højtuddannede i spil til gavn for virksomhedernes og samfundets bedste:

»Vi skal øge vækst og produktivitet i den private sektor, og de højtuddannede skal i højere grad være en del af den bestræbelse. Vi har et stort udbud af højtuddannet arbejdskraft, men mange virksomheder og endda hele brancher har ikke erfaring med, at de kan tilføre virksomhederne værdi,« siger Finn R. Larsen.

Ifølge Akademikernes ’behøver det ikke at være svært at skabe job og vækst i Danmark’. Således fremgår det af oplægget, at der årligt kan skabes 3.000 nye job til højtuddannede, hvis 60 erhvervskonsulenter på landsplan opsøger mindre virksomheder for at afdække deres vækstpotentiale.

Læs også: Kaotisk og fejlbehæftet sagsbehandling har vaccineret firma mod videnpiloter

Et andet af forslagene går ud på at anvende 116 millioner kroner til en jobskabende vækstpilotordning, så virksomheder med ingen eller få højtuddannede kan få tilskud på 50 procent af lønnen i en startperiode. Udgiften bliver ikke større for samfundet, idet de 116 millioner kroner skal tages fra puljen til ledige akademikeres seks ugers selvvalgt uddannelse. En ordning, som ifølge det såkaldte Carsten Koch-udvalg ikke har nogen nævneværdig effekt.

Flere højtuddannede iværksættere står også på Akademikernes’ ønskeseddel. De foreslår derfor, at der bliver taget initiativ til en såkaldt ’Iværksætterfond’ og til en etableringsydelse for dem, der ønsker at etablere egen virksomhed:

»Hvis vi i Danmark for alvor mener, at vi vil have flere iværksættere, bliver vi også nødt til at investere i dem økonomisk. For bankerne gør det ikke i den nuværende situation. Det virker, som om det er vigtigere for bankerne, om de risikerer at tabe penge, end om de kan få den store gevinst,« siger Finn R. Larsen.

Læs også: IDA: Ærgerligt, hvis jobcentrene får hånds- og halsret over ledige ingeniører

Arbejder Danmarks største talent i din virksomhed? Så meld straks vedkommende til vores store talentkonkurrence her

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>