Microsoft til XP-brugerne: Køb en ny computer

Lørdag den 8. marts vil de mange millioner XP-brugere kloden over få serveret et pop-op-vindue med en advarsel: Microsoft stopper sikkerhedsopdateringer og support til Windows XP den 8. april. Det skriver sikkerhedsekspert Graham Cluley.

Beskeden vil fortsætte med at dukke op løbende, medmindre man slår den fra – men spørgsmålet er, hvor meget den hjælper. Microsofts råd til XP-brugerne er nemlig at skifte til Windows 8.1. Og da ’meget få gamle computere’ er i stand til at køre den nyeste aftapning af Windows, lyder næste anbefaling derfor at købe en ny pc.

Hjælpen til XP-brugerne består i, at de får lov gratis at bruge et værktøj til at flytte alle filer og indstillinger over på en ny computer.

Graham Cluley bemærker, at mange firmaer har bedt Microsoft om hjælp til at slå pop-up-beskederne fra på forhånd, for at undgå en storm på helpdesken på mandag. Mange steder – for eksempel i Region Midtjylland – er man nemlig nødt til at fortsætte med Windows XP og betaler så ekstra for stadig at få opdateringer fra Microsoft.

Selve pop-up-beskeden får heller ikke mange point fra Graham Cluley. Den indeholder nemlig et link uden meget forklaring på, hvad man skal forvente for enden af det link, og dermed er det oplagt for hackere at prøve at efterligne Microsofts besked, lyder hans vurdering.

Windows XP blev lanceret i 2001, men blev undervejs opgraderet kraftigt, da afløseren lod vente på sig. Først i 2007 havde Microsoft fået Windows Vista klar, men den opgradering blev sprunget over af mange, fordi Vista krævede meget af hardwaren og generelt fik masser af kritik.

I 2009 kom så Windows 7, men samtidigt havde Microsoft genoplivet Windows XP til den store dille i de år: skrabede netbooks, som det tunge Vista slet ikke kunne køre på. Dermed kan man have købt en computer i 2009 med Windows XP, som nu ikke længere er understøttet.

Blandt de danske besøgende til danske netmedier brugte 5 procent Windows XP ifølge seneste måling fra december fra Danske Medier Research.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>