Samsung dropper benchmark-fusk i smartphones

Efter en opgradering til Android 4.4. Kitkat er to af Samsungs topmodeller blevet langsommere til benchmarks. Det skriver Ars Technica.

Det skyldes angiveligt, at den sydkoreanske virksomhed simpelthen har droppet kodestumper i opdateringen, der skulle sikre, at telefonen kører på højtryk, når benchmark-programmer blev registreret. Naturligvis med det formål, at få en så høj score som muligt.

Selvom de færreste forbrugere sammenligner smartphones ved at kigge på benchmarks – altså hastighedstest af telefonen – har flere telefonproducenter alligevel gjort sig meget umage for at få det højest mulige resultat i de mest kendte benchmark-programmer. For eksempel ved at telefonen kørte ekstra-hurtigt, når den registrerede, at en benchmark blev kørt.

Den værste synder var Samsung, viste en nøje gennemgang fra Anandtech.com i oktober, men nu er der kommet andre boller på suppen hos den sydkoreanske gigant.

Fuld damp

Tidligere var Samsungs telefoner kodet, så alle processorkerner fik fuld damp, så snart et af de kendte benchmark-programmer blev åbnet på telefonen. Når selve hastighedstesten gik i gang, fik telefonen derfor den højest mulige score, fordi der ikke blev brugt tid på at ’vække’ processoren og fyre op under kedlerne.

Men på en smartphone, hvor batteritid er kritisk, er det højst unaturligt med en telefon, som har fuld kraft på alle processorkerner hele tiden.

En sammenligning af Samsung Galaxy S4 og Samsung Note 3 på både Android 4.3 og 4.4 viste, at den opgraderede version ikke som tidligere opførte sig anderledes, når et benchmark-program blev tændt. Hvor en test i Geekbench 3 i Android 4.3-versionen gav scoren 2114 på Galaxy S4, landede samme test på 1913 point, når telefonen kørte Android 4.4.

Ved at grave ned i koden på Samsungs Android 4.3-software blev det tydeligt, at en række benchmarking-programmer fik særbehandling. Samsung havde oven i købet sikret sig mod opdaterede benchmark-programmer med lidt ændrede navne ved for eksempel at tilføje al software, som rummede strengen ’antutu’ i navnet – et benchmark-program.

Samsung har aldrig indrømmet, at telefonerne var kodet til at opføre sig anderledes under benchmarking.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>