Peter Madsen frygter, at hans mini-Nasa smuldrer

Der er gang i projekterne ude i hangaren på Refshaleøen, men det er måske kun en stakket frist for Peter Madsen og hans tro væbnere på diverse raketprojekter i Copenhagen Suborbitals (CS).

Siden makkeren og bestyrelsesformand Kristian von Bengtson tog sit gode tøj og forlod projektet for et par uger siden, har generalforsamlingen haft anledning til at se projektet nærmere efter i sømmene, og ifølge et nyt blogindlæg af Peter Madsen her på ing.dk er der nu behov for nye boller på suppen for at redde CS.

»CS er står nemlig i dag i en meget vanskelig økonomisk situation, som direkte kan tilskrives von B’s og min helt særlige ledelsesform gennem de sidste seks år,« skriver han.

Med særlig ledelsesform uddyber han, at den økonomiske strategi i høj grad har været noget i retning af en tro på, at der nok skulle blive råd, når først de var gået i gang. Det er hidtil lykkedes, men nu er det åbenbart tid til en opstrammer.

Ifølge Peter Madsen har foreningen indtægter på 100.000 kroner om måneden fra støtteforeningens 1.000 medlemmer. Heraf går omkring 80.000 til de 1.000 kvadratmeter indendørs- og 2.000 kvadratmeter udenomsarealer, som huser de mange projekter.

Læs også: CS 2.0

Han frygter imidlertid, at den nye bestyrelse går så hårdt til værks med oprydningen, at der kun vil være Heat 2X tilbage, som er den booster, der bliver arbejdet på i øjeblikket, og som skal testes til maj.

Alle sideprojekterne er han bange for, kan gå fløjten, f.eks. prestigeprojektet Heat 1600, som skal få ham i rummet, samt alle sideprojekterne med blandt andet T-stoff-produktion. Og den tanke piner i høj grad raketmageren.

»Gudskelov ser den nye bestyrelse på projekterne og økonomien med lidt mindre kunstneriske øjne end os, for vi er gang på gang blevet kastet ud i at mangle penge, selv om det dog er gået hver gang. I dag går næsten alle pengene på husleje, men der kan allerede være 23.000 kroner at spare på at opsige den ene hangar,« siger Peter Madsen om de nedskæringsmuligheder, han umiddelbart ser.

Hvad der kommer til at ske, er han meget spændt på og understreger, at hidtil har nye projekter betydet flere interesserede og betalende støttemedlemmer, og han frygter, at CS bliver for ensporet med en tilpasning af økonomien.

»Vi har jo nok lidt opfattet os selv som et ‘maker-space’, hvor alle mulige sindssyge og spændende projekter kunne lade sig gøre. Det tror jeg, at folk godt kan lide, så står vi tilbage med 700 medlemmer, har vi for alvor problemer. Nu får vi at se, om de vil have budgetter eller et mini-Nasa,« siger han.

Læs også: Raket-formand: Ny organisering skal redde samarbejdet

Den nye bestyrelse, der skal styre Peter Madsens dankort, består af fem medlemmer, men den er endnu ikke konstitueret. Et af medlemmerne, Mads Wilson, siger dog, at de har brugt de cirka to uger siden den ordinære generalforsamling og Kristian von Bengtsons afgang til at se på tingenes tilstand.

»Vi arbejder på en plan, og der var nogle ting, der skulle strammes op på. Jeg kan ikke sige noget mere konkret endnu,« siger Mads Wilson, som hverken vil be- eller afkræfte, at der skal skæres ned på projekterne i CS.

»Jeg er ikke i tvivl om, at CS kan fortsætte, men jeg ved ikke præcist hvordan endnu,« lyder det blot fra det nye bestyrelsesmedlem, der heller ikke ønsker at udtale sig om, hvad der på nuværende tidspunkt står på blokken af scenarier.

»Men jeg vil tro, at jeg kan sige mere om en uges tid eller to,« siger han.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>