Prognose: Vindmøllemarkedet rejser sig efter et katastrofalt 2013

Efter et magert 2013 forventer det danskejede konsulenthus Make, at det internationale vindmøllemarked vil rejse sig og igen sætte rekord i 2014, hvad angår nyinstalleret vindmølleeffekt.

Det skyldes primært, at det amerikanske marked er tilbage på sporet, og at Brasilien takket være netudbygninger vil være i stand til at tilslutte en masse vindmøller og dermed få dem ind i statistikken.

»Det amerikanske marked er tilbage, fordi deres PTC-skatterabat først blev endeligt afklaret hen over sommeren, så er der en pukkel af vind-projekter, som i stedet bliver realiseret i år og de følgende år,« forklarer partner Steen Broust, Make.

Konsulentfirmaet forventer, at vindkraften årligt vokser med 51 GW frem til 2017. Sidste år var tilvæksten 34,5 GW.

Ved udgangen af 2013 var den samlede installerede vindkraftkapacitet globalt på 318 GW. Til sammenligning var den installerede effekt på kernekraftværker i drift på 372 GW i starten af 2013.

Make har også vovet at kigge ti år frem og forventer der en årlig vækst i markedet på 7,1 pct., hvilket vil bringe den samlede vindkraftkapacitet op på næsten 900 GW i 2023.

»Vi bygger vores forudsigelse på en kombination af øget global efterspørgsel efter elkapacitet, lavere produktionsomkostninger for vindkraft, en vis fortsat vægt på klimahensyn og en stigende erkendelse af omkostningerne ved forurening fra de traditionelle termiske værker,« siger Steen Broust.

Væksten vil i starten ske i Europa og på de amerikanske markeder, mens nye markeder i Asien, stillehavsområdet, Mellemøsten og Afrika vil bidrage til væksten i den sidste del af perioden. Anført af lande som Sydafrika, Saudi-Arabien, Ukraine og Rusland forventes disse nye markeder at vokse mere end dobbelt så hurtigt som de traditionelle markeder.

Analytikerne kalder fremtiden for havmøller for ’lovende’. De forventer, at offshore-markedet vokser med cirka 20 procent om året de næste ti år, og at Europa vil sætte rekord i nytilsluttet offshore-kapacitet i 2014. Efter 2017 vil væksten især være drevet af en stærk udvikling af Kinas offshore-vindmarked.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>