Satellitfirma tilbyder crowdsourcinghjælp til at finde forsvundet fly

En crowdsourcingkampagne er blevet sat i gang i forsøget på at lokalisere det fly fra Malaysia Airlines, der forsvandt natten til lørdag over Det Sydkinesiske Hav på vej fra Kuala Lumpur til Beijing.

Det er satellitejeren DigitalGlobe, som nu stiller billeder til rådighed for sit crowdsourcingcommunity i et forsøg på at lokalisere flyet.


Satellitbilleder af dette område, hvor man formoder, at det malaysiske fly er styrtet ned, er nu blevet frigivet til frivillige. De kan nu gennemgå billederne for objekter, der måske kan stamme fra flyet.

DigitalGlobe er verden største ejer af private fotosatellitter og har et arkiv, som dækker mere end fire millioner kvadratkilometer af Jordens overflade. DigitalGlobe leverer billeder til en lang række industrier som miner, olie-gas, underholdning, forsikring og infrastruktur. Igennem en service kaldet FirstLook kan redningsarbejdere i katastrofeområder hurtigt få adgang til billeder taget før og efter katastrofen.

Læs også: Dansk ekspert: Militærradarer kunne spotte nedfaldne flyrester

Den type billeder sender DigitalGlobe nu gennem platformen Tomnod ud til frivillige. Billederne dækker de områder, hvor man formoder, at flyet kan være styrtet ned, før og efter det mulige nedstyrtningstidspunkt.

I første omgang har DigitalGlobe indsamlet billeder, som dækker 3.200 kvadratkilometer af Det Sydkinesiske Hav. De er blevet gjort tilgængelige for crowdsourcingplatformen.

I dag har de malaysiske myndigheder udvidet eftersøgningsområdet til også at dække Den Thailandske Golf. Disse billeder vil være indsamlet omkring klokken 10:00 onsdag lokal tid og kort tid efter være tilgængelige på Tomnod-platformen.

Læs også: Derfor tyder meget på, at malaysisk fly blev splittet ad i luften

DigitalGlobe har tidligere brugt Tomnod til at lokalisere vigtige objekter i forbindelse med katastrofer. Sidst det skete, var, da orkanen Haiyan ramte Filippinerne i november 2013. Inden for 24 timer havde frivillige fundet mere end 60.000 interessant objekter, som myndigheder og andre så kunne få adgang til.

Myndighederne har udvidet eftersøgningsområdet, fordi der tidligere har været rygter om, at MH370 foretog et sving, kort før det forsvandt på radaren. Dette er dog tidligere blevet forklaret med, at det var en del af ruten fra Kuala Lumpur til Beijing. Alligevel spekuleres der i, om flyet har søgt mod en anden lufthavn, måske fordi der opstod problemer om bord.

Myndighederne i Malaysia har foreløbig lavet en liste af mulige årsager til et styrt. Disse inkluderer kapring, sabotage, psykiske problemer med besætningen eller passagerer.

Tidligere i dag var der forlydender om, at vietnamesiske myndigheder havde fundet vragdele, men det er ikke blevet bekræftet.

Heller ikke de to personer, som rejste med MH370 på stjålne pas, kan sættes i forbindelse med terror. Meget tyder på, at de var illegale flygtninge, som forsøgte at komme til Europa, siger thailandske myndigheder i dag.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>