Statistikken taler for terror som den mest sandsynlige forklaring på flyforsvinden

Sabotage er den absolut hyppigste årsag til, at rutefly produceret i Vesten oplever en fatal hændelse i luften.

Ifølge flymediet Flight Globals database er der registreret 46 tilfælde, hvor alle om bord er omkommet under en ruteflyvning med et vestligt bygget passagerfly, og i 18 procent af tilfældene var årsagen sabotage. Lægger man kapring til det tal, tegner terrorhandlinger sig for næsten hver tredje tilfælde, skriver Flight Global.

Årsager til fatale hændelser på ruteflyvning

Om sabotage er forklaringen på forsvindingsnummeret foretaget af Malaysian Airlines Boeing 777 mellem Kuala Lumpur og Beijing, er endnu uklart, men myndighederne undersøger mulighederne og har blandt andet fokuseret på brugen af to stjålne pas om bord.

En af passagererne med et stjålet pas har dog vist sig at være en 19-årig iraner, der ville til Europa for at søge asyl. Det thailandske politi har efterhånden også tilstrækkeligt med beviser til at afkræfte, at netop de to personer med stjålne pas var terrorister.

De malaysiske myndigheder holder dog stadig muligheden åben og gennemgår også historierne for alle passagererne for at se, om nogen f.eks havde interesse i at få flyet til at styrte, fordi de ønskede en stor livsforsikring udbetalt til familiemedlemmer, skriver The Guardian.

Myndighederne kigger desuden nærmere på piloternes personlige forhold for at undersøge muligheden for selvmord, som er mistænkt som årsag i tre ud af de 54 tilfælde, hvor en fatal hændelse er sket på en ruteflyvning.

Foruden sabotage er de to hyppigste årsager til fatale hændelser tab af kontrol med flyet og et kritisk sammenbrud af en komponent eller centralt system.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>