Storbritannien vil droppe skat på Bitcoin-handel

I Storbritannien er myndighederne på vej med et tiltag, der skal afskaffe momsen på handel med Bitcoins. Det skriver The Financial Times.

Dermed bliver Bitcoin i praksis behandlet som almindelig valuta i Storbritannien, mens andre lande har indtaget en mere negativ position over for den digitale valuta. Både Rusland og Vietnam har eksempelvis erklæret Bitcoin-transaktioner ulovlige.

I Storbritannien vil andre afgifter som eksempelvis selskabsskat stadigvæk gælde for Bitcoin-handel, men man vil altså slippe for at betale de 20 procent i moms – og de handlende er tilfredse med udviklingen.

»Moms ville have dræbt os, og der ville ikke have været nogen pointe i at starte en forretning. Jeg er glad for, at de britiske myndigheder forstår, at Bitcoin er en innovativ teknologi, der kan bidrage positivt til økonomien«, siger Jonathan Harrison, der har startet et firma, som vil bringe Bitcoin-automater til Storbritannien.

Britiske toldmyndigheder oplyser, at de har arbejdet tæt sammen med Bitcoin-industrien for at lave nye retningslinjer for valutaen, og at de forventer at komme med en officiel vejledning snarest.

Nyhederne falder på et tørt sted for Bitcoin-brugere. I sidste uge gik Bitcoin-børsen Mt. Gox i betalingsstandsning og rapporterede, at virksomheden har fået stjålet Bitcoins for omkring 2,7 milliarder kroner.

Læs også: Bitcoin-børsen Mt. Gox går i betalingsstandsning

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>