Tyrkisk twitter-blokade underkendt af domstol

En tyrkisk domstol har i dag besluttet, at den landets telekommunikationsmyndighed skal ophæve den blokade af Twitter, som blev indført for seks dage siden. Det rapporterer det tyrkiske medie Hürriyet Daily News.

Blokaden trådte i kraft få timer efter, at Erdogan havde svoret, at han ville udrydde Twitter og lignende platforme. Specielt Twitter havde indtil da været en torn i øjet på den tyrkiske premierminister, da det blev flittigt brugt til at diskutere en korruptionssag, som Erdogan har kæmpet med at få lagt låg på.

»Det internationale samfund kan sige det ene og det andet. Jeg er helt ligeglad. Alle vil se hvor magtfuldt Tyrkiet er«, lød det fra Erdogan, da han havde erklæret krig mod de sociale medier, få timer inden Twitter blev blokeret.

Men nu er blokaden indtil videre beordret ophævet – de tyrkiske myndigheder har dog mulighed for at appellere kendelsen.

Tidligere på året indførte Tyrkiet en kontroversiel lov om censur på internettet, der giver myndighederne ret til at kræve websteder blokeret, hvis de vurderes til at være fornærmende eller krænke privatlivets fred. Sidstnævnte skulle angiveligt være grunden til at blokere Twitter, men nu har domstolen altså underkendt det argument.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>