Bank bekræfter: Stjålne RKI-data stammer fra vores systemer

De lækkede RKI-data om danske borgeres negative betalingsbalancer stammer fra Express Banks systemer. Det bekræfter bankdirektør John Poulsen overfor Politiken. Ifølge direktøren er der tale om et udefrakommende systemangreb, og han understreger, at oplysningerne ikke er blevet lækket fra bankens side.

»Med den medieomtale, der er for øjeblikket omkring læk af data, vil vi gerne præcisere her, at det ikke er noget, der er blevet leveret ud fra huset her,« siger John Poulsen til Politiken.

Express Bank oplyser, at man har iværksat en undersøgelse, men konkretiserer dog ikke, hvad der menes med et ”udefrakommende systemangreb”.

Express Bank agerer databehandler for virksomheden Experian, der er dataansvarlig for RKI-registret. Experian afviser, at der har været trængt hackere ind i selve RKI-registret hos Experian eller andre systemer hos firmaet.

Læs også: Hackere stjæler oplysninger fra RKI

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>