Bomstærke solcellepaneler skal give veje med indlagt lys og varme

Hver celle producerer i prototypen 36W, og 52W i den planlagte færdige udgave. Da mange danske indkørsler er belagt med brosten, kunne det tænkes, at man kan sagtens etablere et 6 kW anlæg i indkørslen, forudsat at der er sol nok. Det stiller ingen krav til ombygning af gamle eller fredede huse, og giver ikke problemer med reflektioner, eller stormskader som med tagbaserede anlæg. De vil også være lettere at gøre rene og reparere ved skader.

Hvis ikke man vil/kan bruge indkørslen, burde der jo være rigeligt til at belægge en villavej, så der kan produceres strøm nok til alle huse og elbiler på vejen, med måske 10-20% i overskud, når parkerede biler skygger for solen.

Start i det små og lad være med at spekulere for meget i store vejbelastninger: Gangstier, fortove, cykelstier, osv. belastes ikke så hårdt, hverken med vægt eller hastighed.

Ikke så langt herfra, har man gravet veje op i massevis til omkloakering: Vejen splittes helt ad og der skal lægges en ny bagefter. Man kunne forestille sig at større vejarbejde blot kræver, at cellerne fjernes og lægges tilbage igen, når man er færdig. Ikke meget anderledes end nuværende fortovsarbejde, da hver celle vejer omkring 50 kg.

Det ville også være slut med overlappende asfaltlapper, der giver ujævne veje: Beskadiges en celle, kan man skifte den på få minutter. Måske har hver celle også en mekanisme til at lade sig diagnosticere, så man ikke skal køre rundt og lede efter defekte celler.

Hvis celler kan repareres på værksted forlænger det blot levetiden, og hvis veje skal ombygges til et andet layout eller simpelthen fjernes, kan cellerne bruges andre steder.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>