Snapchat får næse for vildledende privatlivsgarantier

Den amerikanske handelsmyndighed FTC mener at den populære fotodelings-applikation Snapchat vildleder sine kunder med løfter om privatliv. Tjenesten garanterer nemlig sine kunder, at de billeder – eller snaps – man sender til sine venner forsvinder fuldstændigt, efter et kort stykke tid.

Det har gjort Snapchat til et populært redskab blandt især unge, der gerne vil dele private stemningsbilleder, uden at de gemmes for evigt på internettet.

Men via tredjeparts-applikationer er det let at gemme billederne, og Snapchat kan altså ikke garantere, at de forsvinder. Og det er blandt andet det, der har fået de amerikanske myndigheder til at kræve, at Snapchat retter ind.

»Hvis en virksomhed bruger privatliv og sikkerhed som primære elementer i markedsføringen af et produkt til forbrugerne, er det helt nødvendigt, at de løfter overholdes. Enhver virksomhed, der giver forbrugerne forkerte oplysninger om privatliv og sikkerhed, risikerer, at vi skrider ind,« hedder det i FTCs afgørelse, der også kritiserer, at videoer, der sendes over tjenesten, gemmes i ukrypteret form, så de er lette at hive ud af den enhed, de modtages på.

Snapchat har indvilliget i at ændre sin brugerinformation og har underlagt sig en revision fra FTC.

Du kan læse FTCs afgørelse her.

Læs også: 4,6 millioner bruger-oplysninger fra Snapchat lækket

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>