Borgmester downloadede 3,2 gigabyte mobildata i Tyrkiet og godkendte amok-regning

Selvom borgmester Anker Boye har sagt, at han blot tjekkede e-mails og læste nogle danske nyheder under sin ferie i Tyrkiet, peger den udspecificerede regning fra TDC for den periode nu på et dataforbrug, der rummer mere end det.

Der blev nemlig hentet og sendt 3,19 gigabyte data fra Anker Boyes iPhone under opholdet i Tyrkiet i oktober 2011. Det viser en aktindsigt, som Fyens Stifttidende har fået i borgmesterens telefonregninger.

Læs også: Skifte fra Blackberry til iPhone indledte to års roaming-amok i Odense kommune

Tilsammen endte telefonregningen fra Tyrkiet på 245.257 kroner, og heraf udgør telefonsnak og sms’er kun knap 2.000 kroner. Resten gik til datatrafikken, som dermed er blevet afregnet med cirka 76 kroner pr. megabyte. Til sammenligning koster det 90 kroner inkl. moms for private TDC-kunder at hente en megabyte via mobildata i Tyrkiet.

Dokumentationen viser også, at borgmesteren under sin ferie to gange aktivt godkendte det høje forbrug. Den normale forbrugsgrænse var tidligere blevet slået fra, på kommunens ønske, men TDC sendte alligevel en advarsel, da regningen rundede 100.000 kroner og 200.000 kroner. Begge gange godkendte Anker Boye med et svar på sms-advarslerne, at regningen skulle kunne overstige det beløb.

Borgmesteren har til Fyens Stifttidende sagt, at han ikke husker de konkrete sms’er, da det nu er to et halvt år siden, det skete. Desuden havde han tidligere fået samme slags sms’er, om lavere beløb, og han var måske derfor ikke opmærksom på beløbet, lyder hans forklaring.

Odense Kommune har tidligere til Version2 forklaret, at det kun har været borgmesterens ferier i Tyrkiet, som udløste de høje regninger, ikke rejser i andre lande uden for EU, altså lande hvor roaming-priserne for mobildata er på samme høje niveau som i Tyrkiet.

Læs også: Odense Kommune: Kun ferie i Tyrkiet gav gigantisk teleregning – ikke i resten af verden

Kommunens stadsdirektør fortalte desuden, at der ikke var andre, som kan have brugt borgmesterens telefon, for eksempel børn, og at der ikke blev streamet video eller lignende via mobildata.

3,2 gigabyte svarer ifølge TDC’s guide for dataforbrug til at loade hele Ekstrabladet.dk’s forside tusind gange eller se video på Youtube i 14,5 timer. På en smartphone kan dataforbrug dog også ske i det skjulte, hvis for eksempel en applikation henter opdateringer, men det vil normalt ikke være i gigabyte-klassen.

Den gigantiske regning er i øvrigt aldrig blevet betalt, da kommunen både mener, at TDC ikke har brugt de rigtige priser fra en dengang ny SKI-aftale, samt ikke forstår, hvordan regningen kunne blive så høj, eller at det tilsyneladende kun sker i Tyrkiet.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>