CPR-numre ligger frit fremme på kommunernes hjemmesider

Danskernes cpr-numre er om ikke direkte hemmelige, så i hvert fald beskyttede, og mange offentlige og private tjenester benytter kendskabet til cpr-nummeret som verifikation af en persons identitet. Men cpr-numrene kan findes på mange kommunale hjemmesider, skriver DR.

En søgning, som DR og Udbudsvagten har foretaget på kommunernes hjemmesider, fandt frem til i alt 1.464 cpr-numre, som lå offentligt tilgængeligt. I flere tilfælde sammen med personlige oplysninger som psykiatriske diagnoser og eller ansøgninger om tilskud efter alvorlig sygdom.

Oplysningerne har i visse tilfælde ligget offentligt fremme på hjemmesiderne i tre år.

Aarhus Kommune blev tidligere på måneden afsløret i at have lagt 1.600 cpr-numre på hjemmesiden, og i Aarhus Kommune peger digitaliseringschefen på menneskelige faktorer.

»Der er tale om menneskelige fejl, og mulighederne for fejl stiger i takt med, at vi får flere systemer, som bliver brugt af personale, der ikke er uddannet til at bruge dem,« siger digitaliseringschef Rasmus Ry Nielsen fra Aarhus Kommune til DR.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>