IBM og Fujifilm 62-dobler kapaciteten på magnetbånd


Storage-producenten EMC forsøgte i 2011 at erklære bånd for død med denne rekordstore kugle af 5.000 kilometer magnetbånd

Fremtiden for magnetbånd ser lidt mere lovende ud, selvom konkurrenterne med harddiske og SSD-drev har forsøgt at erklære den i it-sammenhænge urgamle teknologi for død ved flere lejligheder.

Læs også: EMC: Død over båndsalaten

Nu har IBM i samarbejde med Fujifilm opnået ikke mindre end en 62-dobling af kapaciteten på magnetbånd. Det oplyser IBM i en pressemeddelelse. Det sker kort efter, at Sony kunne afsløre en 74-dobling af selskabets magnetbåndteknologi.

Læs også: Sony 74-dobler lagerkapaciteten på magnetbånd

Sonys forbedring lå hovedsageligt i metoden til at påføre de magnetiske partikler i en ensartet film. IBM’s forbedringer ligger hovedsageligt i at gøre bevægelserne og positioneringen af læsehovedet så præcist, at det kan arbejde med endnu finere partikler end hidtil.

Fujifilm har dermed kunnet bruge langt mindre korn af bariumferrit, end de korn som benyttes til magnetbånd i dag.

Samtidig har IBM også forbedret de algoritmer, som skal behandle signalet fra læsehovedet for at få en præcis aflæsning af data.

Samlet set vil kombinationen af IBM og Fujifilms forbedringer ifølge IBM betyde, at en standard LTO6-kassette til en båndrobot vil kunne rumme 154 terabyte data.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>