Ebay efter hackerangreb: Skift jeres kodeord!

Mere end hundrede millioner eBay-brugere bliver nu bedt om at skifte deres kodeord, efter hackere har fået fat i eBays kundedatabase. Det oplyser eBay i et blogindlæg.

I første omgang er brugerne på de lokale udgaver i blandt andet Australien og Storbritannien blevet mødt med en meddelelse på forsiden af hjemmesiderne om, at de bør skifte deres adgangskode.

Ifølge eBay har hackere fået adgang til et mindre antal eBay-ansattes login-oplysninger og på den måde fået adgang til eBays interne netværk. I løbet af februar og marts har hackerne fået adgang til eBays brugerdatabase, som indeholder navne, adresser, telefonnumre, fødselsdato og adgangskode på brugerne.

Kodeordene er dog krypteret ifølge eBay, som alligevel opfordrer til, at man både skifter sit kodeord på eBay og på andre tjenester, hvis man har anvendt det samme kodeord flere steder.

Der er ikke fundet tegn på misbrug af kundeoplysningerne, og eBay oplyser, at databasen ikke har indeholdt oplysninger om kundernes brug af Paypal. Betalingssystemet Paypal ejes også af eBay, men oplysninger om transaktioner og lignende opbevares ifølge eBay i en separat database, hvor alle finansielle data er krypteret. Det gælder også andre betalingsoplysninger, brugerne har afgivet til eBay.

Ud over advarslen på forsiden af eBays hjemmesider, vil eBay også udsende notifikationer til brugerne via e-mail. Ebay har ifølge flere medier cirka 150 millioner aktive brugere.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>