Damgaard-veteraner vil udfordre Microsoft




Efter at Microsoft sidste efterår skiftede teknologisk motor i den danske it-klassiker C5, er et par af veteranerne fra det Damgaard Data, som i sin tid var med til at udvikle netop C5, klar til at udfordre softwaregiganten med et nyt danskudviklet og cloudbaseret ERP-system.

De to udfordrere er John Holdt og Morten Nielsen, der sammen med en amerikansk ejer – det Florida-baserede softwarefirma Aplicor – nu er gået i gang med at rekruttere forhandlere.

I tråd med Damgaards klassiske indirekte salgsmodel skal forhandlerne stå for salg og markedsføring af det nye produkt Aplicor 3C, som ud over ERP og CRM også indeholder et webshop-modul.

Partnerskabet med den amerikanske ejer kom i stand kort før nytår, efter at de to danskere í nogle år havde arbejdet med udvikling af deres eget produkt, Aesiras, som nu er gjort til en del af en samlet pakke fra Aplicor.

Det skete ifølge Morten Nielsen for at få nogle brede finansielle og forretningsmæssige skuldre til at bære det nye økonomisystem ud til slutkunderne.

“Vi har gennem en årrække udviklet på en cloudbaseret ERP-løsning, som er designet fra bunden med mulighed for dataadgang på tværs af enheder – pc’er, Macs, tablets og smartphones. I december blev vi enige med Aplicor, og en sammenlægning er nu på plads. John Holdt er nu den øverste udviklingschef i det amerikanske firma, og jeg selv har ansvaret for al forretningsudvikling i EMEA-regionen,” fortæller Morten Nielsen, der i Aplicor har titel som vicepresident.

Han lægger ikke skjul på, at Aplicor især på det danske marked ser sig selv som udfordrer af Microsofts dominerende rolle. Morten Nielsen peger direkte på Microsofts nye version af C5 som en væsentlig forklaring på forhandlernes interesse for alternativer til Microsoft.

“Microsoft er tæt på at have et monopol på ERP i den danske forhandlerkanal, som det kunne være interessant at rykke ved. Og forhandlerne er meget låst og bekymrede for, hvad de skal gøre, når Microsoft ikke har en naturlig afløser til den udgående version af C5,” siger han.


Artiklen fortsætter på næste side…


Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>