Dansk Bitcoin-børs vil gøre op med utryghed ved Bitcoin-handel

En ny dansk handelsplads og virtuel portemonnæ for Bitcoins, Crypto Coin Exchange Denmark, eller CCEDK, vil rette op på det lidt blakkede ry, som branchen har fået det seneste halve års tid som følge af flere hackersager.

Ifølge en pressemeddelelse vil CCEDK blandt andet sætte en fond til side, som kan dække brugernes tab, hvis handelspladsen skulle blive hacket. Fonden vil løbende blive suppleret med en procentdel af omsætningen.

I løbet af efteråret 2013 måtte flere Bitcoin-børser og opbevaringstjenester for Bitcoins lukke som følge af, at hackere havde skaffet sig adgang og stjålet de virtuelle værdier. I flere tilfælde fik det brugerne til at anklage folkene bag for at have stjålet pengene.

Bølgen af hackerangreb gik også ud over en dansk Bitcoin-bank, som mistede brugernes Bitcoins.

Læs også: Dansk bitcoin-bank mistede 5,5 millioner i november – arbejder stadig på opklaringen

Direktør for CCEDK, Ronny Boesing, lover fuld beskyttelse af brugernes penge ved at opbevare dem uden for rækkevidde af hackere, og han slår også på Danmarks omdømme for lav korruption og den foreløbige velvillighed i forhold til ikke at begrænse handel med kryptovalutaer.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>