Dansk Folkeparti bøjer sig: Nu kommer der jernbane til Billund

Dansk Folkeparti er parat til at godkende en jernbanestrækning til Billund. Sådan lyder det fra partiets trafikordfører Kim Christiansen, som ellers var forhindret i at deltage til forligskredsens møde onsdag. Det skriver Altinget.

Læs også: Aftaleudkast: Billund får ny jernbane til 734 millioner kr.

Allerede forud for mødet erklærede DF, at partiet er parat til at godkende en jernbane til Billund.

»Vi vil bakke op om den løsning, som man lokalt er enig med Trafikstyrelsen om. Og det får vi jo at vide senere i dag. Men meget tyder på, at det bliver en jernbane, for det er, hvad jeg hører på vandrørene,« sagde Kim Christiansen (DF) til Altinget inden mødet.

I januar brød forhandlingerne sammen om togfonden, fordi Dansk Folkeparti først ville høre, om lokalområdet foretrækker en letbane. Den daværende transportminister Pia Olsen Dyhr (SF) blev vred over den udmelding og kaldte det et ultimativt krav i ellevte time.

Læs også: DF-krav om letbane til Billund får tog-forhandlinger til at bryde sammen

Ingen organisationer i Billund var dog interesseret i en letbane, der er væsent dyrere end en jernbane.

Partierne blev dog enige om at undersøge lokalområdets ønsker nærmere, men satte kun penge af til en jernbanen.

Læs også: Derfor bliver letbanen til Billund så dyr

»Jeg ved ikke, hvad det skulle til for dengang. Det var jo et stunt, man lavede. Helt principielt er det jo fint, at man forhører sig lokalt, men her har der aldrig været tvivl om, at man ønsker en jernbane. Det har aldrig været meningen, at det skulle være en letbane,« siger Enhedslistens trafikordfører, Henning Hyllested, til Altinget.

Læs også: Togfond-aftale på plads

Hos Dansk Folkeparti er Kim Christiansen dog uenig i at tiden er spildt med et stunt. Han mener nemlig ikke det er spildte kræfter, når man bruger tid på at undersøge lokalområdets ønsker.

»Det er aldrig spildt, at man lader der gå tre måneder for at høre, hvad de lokale mener om det. Det kan aldrig nogensinde være spildt,« siger han.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>