Datatilsynet reagerer: Stiller spørgsmål til Se og Hør

Efter beskyldningerne om at Se og Hør gennem en længere periode har købt oplysninger om kendte og kongeliges kreditkortstransaktioner af en medarbejder i Nets, er Datatilsynet nu gået ind i sagen.

Datatilsynet har i følge Ritzau sendt en række spørgsmål til Se og Hør, da de vil have svar på, om persondataloven er blevet overtrådt.

»Vi er endnu ikke klar over, om de har overtrådt persondataloven. Der er givetvis tale om en alvorlig overtrædelse af så meget andet, men vi foretager os kun noget, hvis der er sket et brud på persondataloven,« udtaler konstitueret direktør i Datatilsynet Birgit Kleis til Ritzau.

Datatilsynet er udelukkende interesseret i Se og Hørs rolle i beskyldningerne om indsamlingen af data. Nets gøren og laden er nemlig under tilsyn af Finanstilsynet.

»Vi kommer først på banen, hvis der enten er tale om elektronisk behandling af personoplysninger eller anden systematisk behandling, eksempelvis hvis man har lavet et register over nogle udvalgte personer eller har et ringbind med de personfølsomme oplysninger,« udtaler hun ifølge Ritzau og fortsætter.

»Hvis det derimod viser sig, at Se og Hør “bare” har modtaget et tip engang imellem og ikke har haft nogen fast aftale om levering af oplysninger, så er det ikke sikkert, at det hører ind under de regler, vi har,« udtaler Birgit Kleis, der tror, at det bliver svært for Se og Hør at retfærdiggøre indsamlingen af oplysningerne.

Datatilsynet vil kunne udtale kritik og i sidste ende politianmelde Se og Hør, hvis de vurderer, at bladet har overtrådt persondataloven.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>