DSB: Vores 4 programmører skal nok få styr på IC4-computeren

Fire programmører under oplæring er, hvad DSB har sat ind på at overtage det stærkt kritiserede computersystem til IC4-toget fra den italienske leverandør, Ansaldobreda – en overtagelse, der skal finde sted ved udgangen af 2014.

Ansaldobreda arbejder stadig på at udvikle de sidste softwarepakker til systemet, som senest mødte hård kritik fra it-lektor Erik Frøkjær fra Datalogisk Institut ved Københavns Universitet efter endnu et nedbrud, hvor 130 passagerer måtte evakueres midt på skinnerne på Fyn på grund af problemer med systemet.

Læs også: Ny forklaring: Generatorfejl skyld i IC4-nedbrud

De fire programmører under oplæring skal altså kunne håndtere det omdiskuterede system – TCMS i DSB’s terminologi – om blot otte måneder, og ifølge den seneste statusrapport for IC2 og IC4 blev programmørerne evalueret den 26. marts:

»Evalueringen gik som ønsket, og vores fire programmører fortsætter deres uddannelse, som de forventer at afslutte til sommer,« siger administrerende direktør i DSB Vedligehold A/S Steen Schougaard Christensen.

Forbereder udbud

»Ansaldobreda leverer ny kode til TCMS i pakker, og når sidste pakke er leveret, overtager DSB ansvaret for kodningen. De fire programmører, vi har under uddannelse, er ansat med henblik på at bistå med et udbud af arbejdet med kodningen,« siger Steen Schougaard Christensen.

DSB forsikrer, at TCMS stadig skal i udbud. De kan dog ikke sige, hvornår den reelle udbudsrunde vil finde sted.

Den seneste kritik af IC4-togenes software blev fremsat af Erik Frøkjær på ing.dk for en uge siden, men Steen Schougaard Christensen har ikke ønsket at kommentere kritikken, der i kort form lød, at computersystemet gjorde IC4-toget uegnet til drift.

Læs også: Forsker efter nyt computerkoks i IC4: Det tog er uegnet til drift

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>