Europas bedste ingeniør er dansker

Den 33-årige Stefan Schmidt fra Niras’ Aarhus-kontor har netop vundet europamesterskabet i rådgivning, nemlig prisen som årets Young Professional, der bliver uddelt af EFCA (European Federation of Engineering Consultancy Associations).

Han får prisen for sit arbejde med det innovative og bæredygtige projekt Truelsbjerg Vandværk, som Niras var bygherrerådgiver på for Aarhus Vand. Vandværket har været udgangspunkt for nye standarder i sektoren, fremgår det af en pressemeddelelse fra Niras.

Klar til et karriereskift? Opret et cv – og lad din næste arbejdsgiver finde dig.

Stefan Schmidt kvalificerede sig til europamesterskabet, da han i marts måned blev kåret som Årets Unge Rådgiver 2014 af FRI (Foreningen af Rådgivende Ingeniører). Dengang som nu er han glad for, at han netop får prisen for vandværksprojektet:

»Jeg stolt over prisen og ikke mindst over, at jeg får den på baggrund af Truelsbjerg. Vi har haft et enestående godt og åbent samarbejde med Aarhus Vand og det vindende entreprenørteam i hele forløbet, som har været helt afgørende for, at vi sammen på en række områder fandt nye løsninger,« siger Stefan Schmidt, der til daglig er forretningschef i Niras.

Læs også: »For mig handler det om at have det sjovt med at gå på arbejde«

Carsten Toft Boesen, administrerende direktør i Niras fremhæver Stefan Schmidts dybe faglighed og evne til at tale med kunderne:

»Stefan sikrer en tæt dialog med kunderne, så problemer sjældent vokser sig store. Oveni er han en handlekraftig leder, der siger tingene lige ud – også når det er svært eller konfliktfyldt. Det sker altid fremadrettet og med respekt, og han er god til at få folk med,« siger Carsten Toft Boesen.

Det var da også kombinationen af ledelsestalent, faglighed og kundeforståelse, som var kernen i indstillingen, da Stefan Schmidt i foråret vandt den danske pris – og som nu har sikret ham den europæiske pris. Og det er ikke en hvilken som helst pris, understreger Niras’ direktør:

»Prisen er for ingeniører, hvad Den Gyldne Palme i Cannes er for filminstruktører og skuespillere. Jeg synes, Stefan fortjener prisen og er stolt over, at vi har en europamester i vores virksomhed,” siger Carsten Toft Boesen.

Prisoverrækkelsen var en sand triumf for danske ingeniører. Udover Stefan Schmidt var der yderligere tre unge, danske rådgivere i top-ti. Jesper Pedersen, Rambøll, fik en flot tredjeplads, mens Søren Møller også fra Rambøll og Emrah Øztunc, Cowi, begge fik hædrende omtale. Andenpladsen gik til irske Brian Lahiff.

Læs også: FRI: Erhvervslivet skal engagere sig mere i uddannelsen af ingeniører

Henrik Garver, administrerende direktør i FRI, ser resultatet som en cadeau til hele branchen:

»Vi er bedre til at udvikle talenter i den danske rådgiverbranche end rigtig mange af konkurrenterne i Europa. Så simpel er konklusionen, ikke blot når vi ser på dette års resultat, men også tilbage på de foregående år, hvor der traditionelt er mange flotte danske placeringer,« siger han i en pressemeddelelse.

Derudover hæfter han sig ved, at de unge danske rådgivere vinder på evnen til at omsætte høj ingeniørfaglig/teknisk viden til løsninger og samtidig kombinere det med ledelse og forretningsforståelse:

»Det viser, at vi i branchen og i hver enkelt virksomhed kan udvikle medarbejderne. Det skaber værdi for kunderne, værdi for virksomhederne og styrker danske rådgiveres konkurrenceevne,« siger Henrik Garver i pressemeddelelsen.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>