Flere eksperter kritiserer europæisk patentering af liv

Prof. Torben Kruse:

»Det er ikke rimeligt, og den slags patenter er rene monopoler. Ingen på denne jord skal have eneret til at se på andres gener. Det strider imod al etik. Hvis man har givet tilladelse til, at et firma har eneret til at se på et gen, så skal alle igennem det firma, hvis de ønsker information om noget så personligt som deres egen arveinformation. Det er ikke at have respekt for menneske”

Typisk middelalderlig akademisk problematisering. Professoren skildrer et problem, som vi alle, af fuld overbevisning, kan skrive under på. Han har altså oplöftet det til et videnskabeligt problem, som kan diskuteres akademisk.

Men hvor er lösningen? Lösningen er altid noget banalt, som andre kan tage sig af. Lösninger er bare uakademisk håndværk.

Problemet löses meget let. Danmark har afgivet meget suverænitet ved medlemskabet i EPO. Det er altså Danmarks medansvar, hvis den slags svinerier bliver patentbeskyttet. For at sige det tydeligere, enhver dansk vælger som går til folkeafstemning er medansvarlig.

EPO er en mellemstatlig organisation, en form for forening, en juridisk person. Hvis foreningen lorter i det og ikke holder sig til patenlovgivningen, så skal medlemmerne skære igennem. Problemet opstår derved, at foreningen er et udförende organ med patenttilladelse og patentadministration og samtidig med den yderligere funktion som patentdomstol. En Funktion som foreningen synligt ikke magter, og en generel organisatorisk strukturfejl. Opgaven skal derfor fratages EPO. Det kan man kun ved at danne en ny forening som fuldstændig uafhægig kan få overdraget opgaven. Den nye forening skal fremtidig kun fungere som uafhængig domstol. Forening får ingen yderligere beföjelser fra nationale domstole! Det er forbudt! Skulle Danmark trods alt klumre i det, giver det ballade med EU.

Den danske vælger kan altså stoppe svineriet med et JA ved folkeafstemningen.Hun/ Han har mulighed til at fratage EPO en funktion, som den har varetaget for dårlig.

Om den samme opgave, som Danmark har udlicenteret, udföres af een eller to foreninger er Ingen virkelig ny suverænitetsafgivelse.

Med NEJ velsignes svineriet som Professoren beskrev.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>