Forsvarsministeriet: Grønlandsk storskalalov får ikke direkte økonomiske konsekvenser

Grønlands mulige fremtid som mineland får ikke direkte økonomiske konsekvenser for, hvad det koster forsvaret at foretage blandt andet havmiljøflyvninger og søredningstjeneste i Arktis.

Det fremgår af et svar til Dansk Folkepartis Søren Espersen fra justitsminister Karen Hækkerup (S) i forbindelse med, at Folketinget netop nu behandler forslaget om den grønlandske storskalalov, der skal gøre det muligt for udenlandske arbejdere at anlægge store mineprojekter i Grønland.

»Hvilke yderligere ressourcer mener regeringen, der i forbindelse med et storskalaprojekt, skal anvendes til Søværnets aktiviteter ved Grønland?,« spurgte Søren Espersen.

Læs også: Forsvaret får drøje hug for at svigte havmiljøet i Arktis

Forsvarsministeriet oplyser via justitsministerens svar, ’at lovforslaget ikke direkte har økonomiske konsekvenser for Forsvarsministeriets område.’ Det sker efter kritik af, at Grønlands mulige fremtid som mineland kan få økonomiske konsekvenser, eksempelvis for Danmark, som blandt andet stadig står for forsvars- og politimæssige opgaver i Grønland.

Af svaret fremgår det dog også, at forsvarets opgaver i Arktis ikke vil være upåvirkede af storskalaprojekter i Grønland.

Læs også: Ny VIP-Challenger kan rette op på havmiljøflyvninger

»Det må dog forventes, at storskalaprojekter i Grønland vil kunne påvirke forsvarets operative opgaveløsning og de kapaciteter, der vil være brug for i denne sammenhæng, men det er ikke muligt på nuværende tidspunkt at vurdere, hvorledes opgaveløsningen og kapacitetsbehovet konkret vil blive påvirket, før de enkelte storskalaprojekter er kendte og analyseret i forhold til forsvarets opgavevaretagelse,« skriver ministeren videre i sit svar.

Forsvarets opgaver i området er blandt andet overvågning og suverænitetshævdelse, søredningstjeneste, havmiljøovervågning, søopmåling og bekæmpelse af olie- og kemikalieforurening.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>