Googles billige Chromebooks kommer til Danmark

Efter flere års tilløb har Google nu besluttet, at danskerne også skal kunne købe en Chromebook, altså en bærbar computer, hvor styresystemet er holdt meget simpelt og er baseret på browseren Chrome og adgang til skyen.

I et blogindlæg skriver Google Danmark, at Chromebooks fra både Acer, HP og Toshiba kommer til salg de kommende dage, blandt andet hos Elgiganten, men at flere modeller fra andre producenter er på vej.

Den første Chromebook-computer kom på markedet for tre år siden, og i takt med nemmere adgang til internet og større brug af cloud-tjenester generelt, er Chromebooks gået hen og blevet en solid succes i USA, hvor for eksempel otte ud af de tyve mest solgte bærbare computere hos Amazon.com er Chromebooks.

Danskerne har siden 2012 kunnet købe Chromebooks til virksomhedsbrug, som blev solgt som en samlet pakke med support. Men privatkunder kunne ikke umiddelbart købe en Chromebook med dansk tastatur.

Læs også: Googles nye Chromebooks er klar til danske kunder med Æ, Ø, Å til 4.000 kr.

De fleste Chromebooks på markedet er billige maskiner til omkring 2.000 kroner, da styresystemet Chrome OS ikke kræver helt så mange hestekræfter som for eksempel en fuld Windows-maskine. Men Google har også tidligere lanceret Chromebook Pixel som en flagskibsmodel med en højere skærmopløsning end i Apples Macbook Pro modeller med Retina-skærm. Chromebook Pixel kostede så også over 10.000 kroner.

Læs også: Google lancerer voldsom Chromebook Pixel: Højere skærmopløsning end Macbook Pro

Problemet for Google og Chromebooks i Danmark har hidtil været, at man ikke kan installere Java på computerne, og dermed kunne man heller ikke køre fuld NemID på en Chromebook. Men netop i disse dage begynder Nets DanID at rulle en ny version af NemID ud, som er baseret på Javascript, så danskerne henover sommeren vil kunne bruge NemID til de fleste tjenester uden Java.

Læs også: Manglende NemID-teknologi forhindrer Chromebook-indtog i danske butikker

Læs også: Her er Danmarks mest begejstrede Chrome OS-bruger

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>