Helikoptere for milliarder på vej til USA’s præsident

Seks Sikorsky-helikoptere af typen VH-92 får nu en opgradering til knap syv milliarder kroner, der skal gøre dem egnede til brug for en kommende amerikansk præsident og andre topfolk i 2019.

Detaljerne omkring de nye helikopterer er få, men ifølge nyhedssitet Verge bliver de blandt andet udstyret med en høj grad af redundans i de elektroniske systemer samt større kabiner og høj modstandsdygtighed over for sammenstød med fugle.

Gennemprøvet model

Den grundlæggende udgave af VH-92 er allerede blevet produceret i mere end 200 eksemplarer, hovedsageligt til olie- og gasindustrien samt redningsopgaver.

Sikorsky har leveret helikoptere til USA’s præsident siden 1957, da Dwight Eisenhower var den første præsident til at bruge en helikopter som transportmiddel.

I 2009 var Lockheed Martin ved at overtage rollen som præsidentens helikopterleverandør, men omkostningerne i det projekt løb pludselig så meget løbsk, at prisen blev fordoblet – præsident Obama beskrev projektet som ‘et eksempel på en indkøbsprocess, der går amok’.

Siden kom opgaven i et nyt udbud, hvor kun Sikorsky bød – og fik ordren, skriver Reuters.

Efter opgraderingen af de seks eksisterende helikoptere, skal 15 nye produceres inden 2023. Opgraderingen og nyindkøbet har været efterspurgt af forsvaret i mere end et årti, da flere af præsidentens helikoptere er fra 1974.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>