Hver anden ingeniør er på jobjagt

Danske ingeniører er igen begyndt at drømme om nye karriereudfordringer. Ingeniørens profilanalyse foretaget blandt et repræsentativt udsnit af danske ingeniører viser, at 48 pct. forventer at søge nyt job i det kommende år. Det er det højeste antal siden 2007 og dobbelt så mange som i kriseårene 2008-2012.

Ingeniørerne reagerer på de mere positive forventninger, som meldes ud fra ingeniørvirksomhederne, lyder forklaringen fra Christina Just, direktør i Capax Recruitment, et datterselskab i Mediehuset Ingeniøren.

Læg dit CV på Jobfinder og bliv synlig for arbejdsgiverne

»Optimismen smitter af på ingeniørmedarbejderne, der begynder at tro på, at de kan skubbe deres karriere videre,« siger hun og fortæller, at den stigende lyst til jobskifte mærkes af virksomhedens konsulenter:

»Vi oplever, at kandidater, der sidder i job, er mere interesseret at tale med os headhuntere i dag end tidligere. Der er også flere og flere tunge profiler, der selv tager kontakt til os.«


Et sundhedstegn kalder arbejdsmarkedsforsker Flemming Ibsen, Aalborg Universitet, ingeniørernes voksende appetit på nye job. »Meget tyder på, at industrien har det bedre, og det skaber flere jobåbninger,« vurderer han.

Flemming Ibsen, arbejdsmarkedsforsker fra Aalborg Universitet, kalder ingeniørernes mod på nye udfordringer et ‘sundhedstegn’.

»Der er en klar sammenhæng mellem mobilitet og konjunktur­bevægelser. Meget tyder på, at industrien har det bedre, og det skaber flere jobåbninger,« siger han.

Den udvikling bekræftes i en opgørelse fra IDA, som viser, at der var over fem gange flere job­opslag for ingeniører i marts 2014 end i samme måned i 2009. Samme tendens ses hos Ingeniørens jobportal Jobfinder, hvor antallet af jobannoncer er steget med 26 pct. fra 1. kvartal sidste år til 1. kvartal i år.

Den større lyst til jobskifte mærker Ingeniørforeningen, IDA også helt konkret i tilmeldingerne til foreningens jobsøgningskurser. De har i den seneste tid været overbookede, og der er nu venteliste til kurset.

Karriererådgiver i IDA Jeanette Svendsen oplever en stigning af medlemmer, der er kørt træt i deres job og derfor søger videre:

»Mange har siddet i uhensigtsmæssige stillinger for længe. Arbejdsmarkedet er blevet mere råt igennem kriseårene, og mange har fået større arbejdsmængder og flere administrative opgaver, der ikke svarer til deres styrker. Det tærer på trivslen,« siger hun.

Både Jeanette Svendsen og Christina Just peger på, at krisen også har fået mange virksomheder til at slække på efteruddannelse og faglig udvikling af ingeniørerne:

Skal virksomhederne holde på medarbejderne, må de vende den udvikling og satse på en større grad af medarbejderpleje, understreger Christina Just:

»Det er vigtigt, at lederne nu får budget til at indfri nogle af medarbejdernes ønsker. Det kan være langt billigere at sikre folk efteruddannelse end at skulle erstatte dem med nye folk, fordi de er smuttet over til konkurrenten,« siger hun.

Læs også: Sådan bruger du LinkedIn i din jobsøgning

Ingeniørens profilanalyse viser imidlertid også, at ingeniører generelt er glade for deres arbejdsplads. Kun omkring 5 procent svarer, at de er utilfredse. For hovedparten af ingeniørerne er ønsket om et jobskifte altså ikke begrundet i utilfredshed.

»Det er mennesker, der trænger til nye udfordringer efter at have siddet samme sted i flere år. Den naturlige udskiftning er ikke blevet forløst gennem krisen. Nu vil ingeniørerne have gang i deres karriere igen,« slutter Christina Just.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>