Ingen vil levere hurtigt internet i Nordjylland

I Nordjylland må de fortsat leve med huller i bredbåndsdækningen og langsomme internetforbindelser. Der er nemlig ingen firmaer, som vil levere bedre internet til nordjyderne, skriver DR.

Region Nordjylland og de nordjyske kommuner havde ellers indgået et samarbejde om et udbud på at få leveret højhastighedsforbindelser til hjemmearbejdspladser for de ansatte. En del af udbuddet gik på generelt at få sikret bedre dækning i regionen, og det kan have afskrækket leverandørerne.

»En af grundene kan være, at det ikke har været økonomisk attraktivt,« siger Michael Jensen, leder af Center for Netværksplanlægning ved Aalborg Universitet, til DR.

Regionerne må ikke selv stå for udbygningen. En del af teleforliget fra 1999 er nemlig, at det skal være op til markedskræfterne.

Nu skal regionen og kommunerne ud i et nyt udbud, men hvis det heller ikke bærer frugt, vil folketingsmedlem Karsten Lauritzen fra Venstre, som er valgt ind i Nordjyllands Storkreds.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>