Magneter i Nvidia-tablet er kraftige nok til at ødelægge en harddisk

Det kan se ud til at være en sej sidegevinst, at en samling magneter i Nvidias Tegra Note 7-tablet er kraftige nok til at holde tabletten fast på køleskabsdøren. Men det kan også give problemer, skriver Golem.de.

Magneterne er bygget ind i tabletten, så coveret kan foldes og bruges som støtte for tabletten. Det er ikke ualmindeligt, at tablets har indbyggede magneter til covers, som findes på både Apples iPad og Microsofts Surface.

I mange modeller er der imidlertid tale om små magneter, og de er arrangeret således, at magnetfelterne fra flere magneter begrænser styrken og rækkevidden. Det er ikke tilfældet med Nvidias tablet.

En læser af tyske Golem.de har således gjort opmærksom på, at magneterne er kraftige nok til at forstyrre og ødelægge en mekanisk harddisk.

Læse- og skrivehovederne i en harddisk indeholder små magneter, og de kan påvirkes af ydre magnetfelter. Mens der skal ekstremt kraftige magnetfelter til at slette de data, som ligger på selve harddiskens skiver, så skal der mindre til at flytte læsehovedet.

Hvis det sker, mens disken arbejder, kan læsehovedet ramme skiverne, ligesom det kan ske, hvis harddisken udsættes for g-påvirkninger ved fald eller stød.

Opbevarer man sin bærbare pc og sin Tegra Note 7-tablet tæt på hinanden, og harddisken arbejder, kan harddisken altså blive påvirket og ødelagt. Men man kan altså også ifølge Golem.de more sig med at sætte sin tablet fast på køleskabet.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>