Ingeniører ikke i tvivl: Novo Nordisk har Danmarks bedste image

Ingeniørerne har for 14. år i træk givet Novo Nordisk topkarakterer og cementerer dermed insulingigantens image som Danmarks mest attraktive arbejdsplads for ingeniører.
Det er netop blevet offentliggjort på Mediehuset Ingeniørens Profil-seminar, ‘Employer Branding’.

Skønt det efterhånden ligner en naturlov, at virksomheden modtager prisen, betonede Søren Karmdal, rekrutteringspartner i Novo Nordisk Product Supply, at virksomheden bestemt ikke hviler på laurbærrene:

»Vi er ydmyge og opfatter ikke os selv som de bedste. Der er rigtig meget, vi kan gøre bedre, når vi kigger på os selv,« sagde han.

Læg dit cv på Jobfinder og bliv synlig for din næste arbejdsgiver.

Trods virksomhedens skyhøje popularitet læner HR-direktør Lars Christian Lassen sig ikke tilbage i kontorstolen. Med udsigt til at skulle ansætte 2.000 nye medarbejdere i Danmark over de kommende fire år er der ikke tid til at hvile på laurbærrene.

»Vi er meget glade for placeringen, men også ydmyge. Vi står over for at skulle ansætte rigtig mange nye ingeniører, og selvom vi er en populær arbejdsplads, kan det blive en udfordring at skaffe nok med naturvidenskabelig og teknisk baggrund. Det er bestemt ikke noget, vi kommer sovende til,« forklarer han.

Novo Nordisk forventer blandt andet at udvide deres forskningsaktiviteter markant og regner med at ansætte 500 nye forskningsmedarbejdere i 2014, derunder både biostatistikere, proteinkemikere og mekanikingeniører. Derudover stiger produktionen også markant med 500 nye stillinger i 2014, og alene til virksomhedens fabrik i Kalundborg skal der findes 100 ingeniører.

»Jeg ville være et skarn, hvis jeg klagede, for vi får mange gode ansøgninger. Samtidig må vi konstatere, at danske ingeniører ikke er så mobile. Vi kommer helt sikkert til at skulle gøre en ekstra indsats for at tiltrække så mange ingeniører til Kalundborg,« siger Lars Christian Lassen.

Læs også: Novo Nordisk jagter svenske ingeniører

Jagten på de mange nye ingeniører foregår både i Danmark og i udlandet. Specielt svenske ingeniører er i kikkerten. Med en svensk lægemiddelindustri, der ikke rigtigt har slået rod, er Danmark ifølge Lars Christian Lassen blevet en populær arbejdsdestination for svenske ingeniører.

Sidste år rekrutterede Novo Nordisk 42 svenskere til forsknings- og udviklingsafdelingen, der er arbejdsplads for godt 4.000 medarbejdere, herunder 245 svenskere. For en virksomhed i international konkurrence er det naturligt at rekruttere internationale talenter, fastslår HR-direktøren:

»Det er ikke nok at være verdensberømt i Danmark og blive kåret som danske inge­niørers favorit. Vi arbejder også benhårdt på at gøre os kendte i udlandet. Vi kan ikke tillade os at regne med, at ingeniørerne kommer af sig selv.«

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>