Kina forbyder brugen af Windows 8 i statens computere

Alle computere – bærbare såvel som stationære og tablets – som bliver købt af centrale kinesiske statsorganer, skal have et andet operativsystem end Windows 8 installeret. Sådan skriver det officielle nyhedsbureau Xinhua, som følge af et dekret udstedt af Kinas centrale indkøbsorgan.

Dekretet rammer kun computere, som skal bruges af officielle kontorer, mens de regner med, at det private kinesiske computermarked ikke bliver ramt.

Læs også: Hackere finder post-pension sårbarhed i Windows XP

I øjblikket kører de fleste computere i Kinas offentlige system på Windows XP, som sammenlagt har en markedsandel på 70 procent i Kina. Men siden Microsoft stoppede deres support af det 13 år gamle styresystem 8. april, har det givet stigende sikkerhedsbekymringer, og dermed et ønske om et indenlandsk designet operativsystem.

Problemet vil gentage sig

Ifølge det Kinesiske nyhedsbureau vil den kinesiske stat risikere, at løbe ind i problemet med, at supporten stopper, hver gang de køber et udenlandsk operativsystem, hvilket er grunden til, at de også dropper Microsofts nyeste styresystem.

»Den kinesiske regering kan selvfølgeligt ikke ignorere de risici, der er i at køre et operativsystem uden teknisk support«, skriver Nyhedsbureauet Xinhua.

Læs også: Microsoft udsender allersidste omgang opdateringer til XP

Microsoft overrasket

Ifølge BBC News kommer det bag på Microsoft, at kineserne pludseligt også dropper Windows 8.

»Vi er overraskede over at se referencen til Windows 8 i notitsen«, siger en talsmand fra Microsoft, som fortsætter:
»Microsoft har arbejdet proaktivt med det Centrale Offentlige Indkøbsorgan og andre statslige organer gennem vores evalueringsprocesser, for at sikre, at vores produkter og services møder alle deres krav.«

I Beijing blev restriktionen ført i gennem via et dekret om energispareprodukter, men ifølge det kinesiske nyhedsbureau handler det altså om IT-sikkerhed.

Af samme grund foreslår nyhedsbureauet, at det giver muligheder for lokale Linux-versioner, som Kylin og StartOS

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>