Microsofts Surface Pro vokser til 12 tommer men taber sig 100 gram

Der kom ingen Surface Mini, da Microsoft tirsdag aften dansk tid løftede sløret for det nyeste medlem af Surface-familien. Til gengæld kommer der allerede til august en afløser for Surface Pro 2, som meget oplagt har fået navnet Surface Pro 3.

Der er imidlertid ikke tale om en marginal opdatering af Surface Pro-serien. Mens 2′eren primært var en finpudsning af den først, så har Microsoft lavet mere drastiske ændringer i den næste model.

Mest åbenlyst er skærmstørrelsen nu sat op til 12 tommer, som stadig er fuld HD og understøtter både touch og en ny udgave af den digitizer-pen, der har fulgt med Surface Pro-modellerne. Microsoft lover også, at skærmene bliver farvekalibreret på fabrikken for blandt andet at få en mere klar hvid.

Med 12 tommer bevæger Surface Pro 3 sig lidt væk fra det typiske 9 til 10 tommer tablet-segment, som i øjeblikket domineres af Apples iPad og forskellige Android-baserede tablets.

Selvom skærmen er vokset, så har Microsoft formået at få vægten lidt ned. Mens Surface Pro 2 vejer cirka 900 gram, så vejer Surface Pro 3 cirka 800 gram. Tykkelsen uden tastatur-cover er også på mindre end én centimeter.

Ifølge Microsoft har det blandt andet kunnet lade sig gøre ved at designe en ny processorkøler, hvor en tyndere ventilator køler køleribberne direkte uden at skulle lede varm luft gennem kanaler.

Kunderne får også flere valgmuligheder i konfigurationen af Surface Pro 3. Microsoft holder fast i partnerskabet med Intel, og nu vil man kunne vælge mellem modeller med Intel Core i3, i5 og i7. Det betyder også, at de danske priser vil spænde fra 6.199 kroner for en model med Core i3 og 64 gigabyte SSD til 15.149 kroner for en Core i7 med 512 gigabyte SSD.

Derudover har Microsoft ændret designet af den støttefod, som gør det muligt at lade Surface-tabletten stå af sig selv. Den kan nu indstilles trinløst fra 0 til 150 grader. Dermed vil Surface Pro 3 minde mere om en bærbar pc.

Microsoft lægger da heller ikke skjul på, at selskabet især går efter de kunder, som i dag har både en tablet og en pc.

»De fleste brugere har i dag både en tablet og en pc, fordi de to produkter dækker forskellige behov. Med Surface Pro 3 har vi skabt et produkt, som dækker alle de behov, du har som tablet- og pc-bruger, takket være den større skærm, den lave vægt og de bedste chips fra Intel,« udtaler divisionschef for Windows og Surface, Martin Thorning Hansen fra Microsoft Danmark ifølge en pressemeddelelse.

Der er da heller ikke tale om særlige neddroslede versioner af Intels processorer, og man får også den fulde Windows 8.1 Pro med Surface Pro 3. Det betyder til gengæld også, at Microsoft med Surface Pro og nyeste generation af Intel-processorer blot har forbedret batteritiden med cirka 10 procent i forhold til Surface Pro 2.

Det vil ifølge Microsoft sige cirka ni timer, hvilket placerer Surface Pro 3 i den pæne ende af Ultrabook-segmentet, og en væsentlig forbedring i forhold til den første Surface Pro, der blot kunne levere op til seks timers batteritid. Det er dog et stykke fra, hvad de rene tablets kan præstere.

Surface Pro 3 får også følgeskab af en ny dockingstation, og Microsoft har også forbedret Type-tastatur-coveret, så det nu har en større trackpad og kan sættes i en position med en let hældning, der også skulle give bedre stabilitet, hvis man sidder med tablet og tastatur på skødet.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>