KMD køber it-system af Aarhus Kommune

KMD er storleverandør af økonomisystemer til kommunerne, men det kan også gå den anden vej, har Aarhus Kommune nu demonstreret. Kommunen har nemlig udviklet et it-system, som KMD nu har købt. Det oplyser KMD ifølge en pressemeddelelse.

Aarhus Kommune har udviklet en overbygning til KMD’s økonomisystem, som bruges i kommunens afdeling for Børn og Unge. Overbygningen, kaldet Nemøkonomi, er beregnet til at hjælpe skole- og institutionsledere med at forstå og styre økonomien.

Det er det, KMD nu gerne vil have mulighed for at sælge til andre kommuner, og derfor har selskabet købt løsningen af Aarhus Kommune.

»Vi har været meget imponerede af de ekstra muligheder Nemøkonomi har givet Børn og Unge i Aarhus Kommune. Da vi fik muligheden for at købe systemet, slog vi til. Løsningen har stærkt potentiale og kan snildt få gavn i mange andre kommuner,« udtaler områdedirektør Torben Mols, fra KMD ifølge pressemeddelelsen.

Baggrunden for udviklingen af systemet i Aarhus Kommune var, at institutionslederne havde vanskeligt ved at skulle forholde sig til de meget specielle begreber inden for økonomistyringen som eksempelvis Fib-rapporter, sumjusteringer, artskonto og budgetperiodisering.

»Det er vores oplevelse, at der er brug for mere intuitive værktøjer til lederne. Værktøjer som blandt andet anvender et mere genkendeligt sprog og medvirker til at gøre økonomistyring til en støtte for decentrale lederes daglige beslutninger,« udtaler projektleder Søren Jermiin Olesen fra Aarhus Kommune.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>