Topdanmark indkalder IBM til krisemøde om Se og Hør-skandale

IBM er it-leverandør til en række store virksomheder i Danmark, og derfor kan skandalen om en systemadministrators misbrug af sin adgang til fortrolige data tvinge IBM ud i at skulle stå skoleret. Forsikringsselskabet Topdanmark har allerede udbedt sig en forklaring, skriver Børsen.

»Jeg har ringet til IBM’s administrerende direktør Lars Mikkelgaard-Jensen for at drøfte sagen og få en forklaring. Og vi er blevet enige om at tage et møde og snakke tingene igennem, når støvet fra den aktuelle sag har lagt sig,« siger it-direktør Søren Stevnsborg fra Topdanmark til Børsen.

IBM er leverandør til Nets, og det er en tidligere systemadministrator fra IBM, som nu er sigtet i den opsigtsvækkende sag om, at den sigtede skulle have solgt oplysninger om kendte danskeres kreditkorttransaktioner til ugebladet Se og Hør gennem flere år.

Det er på den baggrund, at Topdanmark nu vil have IBM til at redegøre for, at selskabets data er i sikre hænder hos IBM, som står for en del af driften for Topdanmark.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>