KMD skal bygge datafordeler til offentlige grunddata

KMD skal stå for at udvikle den såkaldte fællesoffentlige datafordeler, der skal give både offentlige myndigheder, virksomheder og andre adgang til at udnytte de grunddata, som det offentlige er i besiddelse af. Det oplyser Digitaliseringsstyrelsen ifølge en pressemeddelelse.

Grunddata er eksempelvis adresser og kortdata, som staten vil gøre tilgængelige for flere som en del af et større projekt om at bruge data, som den offentlige sektor har indsamlet eller skabt, som grundlag for flere tjenester til virksomheder og borgere.

Mange myndigheder stiller allerede data til rådighed, men Digitaliseringsstyrelsen vil have udviklet en samlet portal, hvor data kan tilgås ensartet.

Ifølge Digitaliseringsstyrelsen har sikkerheden været en væsentlig del af overvejelserne omkring udformningen af datafordeleren, idet den blandt andet også skal kunne give adgang til at trække data fra CPR-registret på længere sigt.

Det bliver Geodatastyrelsen, som skal styre projektet, og KMD har indgået en 4-årig kontrakt med mulighed for forlængelse i yderligere fire år, som i så fald samlet vil koste 80,2 millioner kroner. Den første del af projektet skal være klar i 2015, mens anden fase med data fra CPR og CVR skal være klar i 2016.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>