Google bliver bilproducent: Her er bilen uden rat, speeder og bremser

Google-koncernen har efterhånden et bredt udvalg af forretninger, og nu springer den ud som bilproducent, skriver Chris Urmson, som er chef på Googles projekt for selvkørende biler på Google Official Blog.

Læs også: Volvo tester vejmagneter til selvkørende biler

I første omgang er der tale om 100 af Googles egendesignede prototyper, som skal produceres i bilbyen Detroit.

»Vi undersøger lige nu, hvordan en fuldt selvkørende bil vil se ud ved at bygge nogle prototyper. De vil være designet til at operere sikkert og autonomt uden at have brug for menneskelig indblanding,« skriver Chris Urmson på sin blog.

Tom kabine

Kabinen bliver ikke som i andre biler. Der kommer nemlig til at mangle en række af de ting, vi kender fra folkevognen ude i garagen.

Læs også: Audi og Toyota er med i kapløbet om selvstyrende biler

»De vil ikke have rat, speeder eller bremse, fordi bilen ikke har brug for dem. Vores software og sensorer klarer alt arbejdet,« siger Chris Urmson, som ikke lægger skjul på, at han forventer, at bilen kommer til at revolutionere måden, vi ser biler på.

Det særlige ved bilen er dens sikkerhedsmekanismer, som ifølge projektlederen har været det vigtigste i arbejdet med prototyperne.

Masser af sensorer

»De har sensorer, der fjerner alle blinde vinkler, og de kan se objekter på en distance, der svarer til to fodboldbaner i alle retninger, hvilket er særligt vigtigt på steder, hvor der er mange kryds,« fortæller Chris Urmson.

Bilen vil være begrænset til at kunne køre 25 mph eller cirka 40 kilometer i timen, og den er indrettet uden særligt meget luksus.

Læs også: Googlebil får første førerløse nummerplade

»Den vil have to sæder med sikkerhedsseler, plads til passagerers egendele og knapper til at starte og stoppe og en skærm, som viser ruten, og det er omtrent det hele,« skriver Chris Urmson på Googles officielle blog om den lille bil.

Google regner med, at bilen – i versioner med rat – vil blive testkørt i løbet af sommeren. Derefter vil pilotprojektet de kommende år bevæge sig ud på de californiske veje.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>