Læger snager også i elektroniske journaler

Siden 2011 har Statens Seruminstitut måttet anmelde syv læger og sygeplejersker for uretmæssigt at kigge på patienters medicinforbrug i et it-system. Det har de gjort, selvom patienterne ikke var i behandling, skriver Metroxpress.

Gratisavisen skriver, at de anmeldte typisk kiggede på ekskærester eller familiemedlemmers medicinforbrug, som de fik indblik i gennem deres it-system. Normalt ender sådanne sager med bøder til de skyldige, siger programleder for Det Fælles Medicinkort, Lene Ærbo.

Til avisen siger hun også, at der også har været lignende sager oven i de ovennævnte. Det skyldes, at man på siden sundhed.dk selv kan gå ind og tjekke, hvilke sundhedsfaglige personer der har kigget på ens medicinforbrug.

Det har ligeledes ført til andre anmeldelser fra borgere, ligesom der er sager, hvor læger kommer til at slå patienter op, efter de har skiftet læge, eller folk der har lavet identitetstyveri for at få adgang til medicin i andre personers navne.

»Det er glædeligt, at tallet ikke er større. Men når det er sagt, så skal læger og andre sundhedsansatte selvfølgelig ikke bruge databaser til at slå helbredsoplysninger op på andre end deres patienter,« siger formanden for Lægeforeningen, Mads Koch Hansen, til Metroxpress.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>