Apple køber Beats – vil fortsætte med Android- og Windows-apps

Rygterne talte sandt. Apple har med et greb i den store pengetank købt Beats Electronics og Beats Music for 3 milliarder dollars, omkring 16,5 milliarder kroner. Det oplyser Apple.

Beats, der har kendte musikere som Dr. Dre med ombord, er kendt for at producere hovedtelefoner og drive en streaming-tjeneste, og det er musiktjenesten, der har været den største grund til opkøbet for Apple, vurderer The Verge.

For selvom Apple er dominerende på markedet for salg af digital musik med iTunes, har firmaet ikke fået greb om tendensen med at streame musik i stedet for at købe musikken til download. Her har firmaer som Spotify været først til at få succes, mens Beats altså også har fået fat i markedet.

Apple fortæller til Wall Street Journal, at Beats som de første har fået skruet en streaming-musiktjeneste sammen på den helt rigtige måde. Tjenesten omfatter også apps til forskellige klienter, og modsat ved tidligere opkøb vil Apple denne gang ikke skrotte software til Windows, Android og andre platforme, der ikke er Apples egne.

Der bliver ikke tale om at slå Beats’ tjeneste sammen med iTunes. Begge produkter skal køre videre separat, har Apple fortalt.

Med i købet følger også hovedtelefondivisionen, som efter sigende giver solide afkast og har opbygget et stærkt brand. Hos nogle medier lyder vurderingen således også, at Apple i høj grad købte Beats for at kunne lukrere på firmaets tag i en ung målgruppe, der anser Apple for at være et lidt kedeligt og traditionelt firma.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>